Performance — 2 okt 2014

2 oktober, 19.00, 20.00 en 21.00 uur.

Prijs
Entreeprijs Stedelijk Museum + € 2,50
Locatie
SMBC-hal (trappenhuis oudbouw), Stedelijk Museum
Tijd
2 okt, 8.22
Toegang
Reserveren is noodzakelijk vanwege het beperkte aantal plaatsen. Stuur een e-mail naar reservations@stedelijk.nl met daarin uw volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer en de datum van het programma dat u wilt bijwonen, als ook het tijdstip van de performance. 

Het Stedelijk Museum presenteert met veel genoegen de nieuwe performance Untouchable van kunstenaar Wu Tsang uit Los Angeles.

Untouchable is een 'live cinema'-ervaring onder regie van Tsang, met in de hoofdrol de performancekunstenaar boychild. Als onderdeel van hun doorlopende samenwerking presenteert Tsang het nieuwste hoofdstuk van zijn film A day in the life of Bliss in de vorm van een live performance. Het publiek wordt uitgenodigd het verhaal mee te beleven en zelfs te participeren in de totstandkoming van de film. boychild speelt Blis, een jonge popster in een sciencefiction-wereld in de nabije toekomst, waarin digitale avatars ('LOOKS') mensen besturen via een panoptisch sociale media-platform. Hoewel zij beroemd is gemaakt door het Look-systeem kan Blis hun data-aanvoer sturen - of zelfs verstoren. Untouchable, dat als een site-specific werk voor het Stedelijk werd gecreëerd, transformeert de SMBC-hal met de wereldberoemde installatie van Dan Flavin tot een dystopische fantasie die veel raakvlakken vertoont met onze dagelijkse realiteit.

Meer informatie over de kunstenaars:

Wu Tsang is een multimedia-kunstenaar en bekroond filmmaker. Zijn films, performances en installaties zijn internationaal vertoond in musea en op filmfestivals. Tsangs eerste lange film Wildness (2012) beleefde zijn première tijdens de MoMA Documentary Fortnight (New York) en Hot Docs (Toronto), en werd onderscheiden met de Grand Jury Prize for Outstanding Documentary op Outfest (Los Angeles). Zijn recente korte film You're Dead to Me werd voor het eerst vertoond op PBS en won in 2014 een Imagen Award. Zijn projecten zijn te zien geweest in het Tate Modern (Londen), het Whitney Museum en het New Museum (New York), het Hammer Museum en MOCA (Los Angeles), als ook op de Gwangju Biënnale (Zuid‑Korea), de Liverpool Biënnale (GB) en de Whitney Biënnale 2012 (VS). Binnenkort wordt werk van hem getoond in het Migros Museum (Zürich) en het Stedelijk Museum (Amsterdam). Tsang is een 2014 Rockerfellow Bellagio Creative Arts Fellow en was een 2012 Film Independent Project Involve Directing Fellow.

boychild is een performer en kunstenaar die woont en werkt in Los Angeles. Haar performances zijn gepresenteerd in MoMA PS1 (New York), MOCA (Los Angeles), SFMOMA (San Francisco), Kulturhuset (Stockholm), en binnenkort te zien in de Fundación Proa (Buenos Aires) en het MCA Chicago. Ze heeft een internationale tournee gemaakt met Mykki Blanco en werkt regelmatig samen met ontwerper Hood by Air en beeldend kunstenaars Wu Tsang en Korakrit Arunanondchai. http://instagram.com/boychild.