Regenachtige dag en geen zin om thuis te zitten? Kom lekker schuilen in het Stedelijk Museum! Van jong tot oud, het Stedelijk Museum is een plek waar iedereen welkom is. Kijk met je hele gezin je ogen uit en ontdek de maffe en verrassende verhalen achter moderne en hedendaagse kunst en vormgeving.

Whatsapp Speurtocht

Elke zondag, gratis, van 10.30 tot 12.30 voor de hele familie 

In de vakantie extra op dinsdag 27, woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december van 10.30 tot 12.30 

Wie kan de dansende vrouw vinden? En waar zit die vogel nou? Je moet goed speuren om de grappigste details in de mooiste kunstwerken te vinden. En daarna begint het speuren in je eigen fantasie! Welke geluiden maken de beesten van Karel Appel? Wat zijn jouw beste dansmoves? Deze speurtocht kun je doen met het hele gezin. De WhatsApp speurtocht is gratis en kun je reserveren via bovenstaande ticketknop.

Meer informatie

Familierondleiding

Elke zaterdag, van 11.30 – 12.30 voor de hele familie

In de 'hoe goed ken jij je familierondleiding' beleef je het museum en de kunstwerken samen en leer je elkaar nóg beter kennen. Dit alles onder begeleiding van een rondleider. 

Let op: aanmelden voor de Familierondleiding is verplicht.

Meer informatie 

AUDIO TOUR VOOR KIDS

Elke dag, gratis, voor kinderen vanaf 6 jaar 

Vuurvliegje Lux woont in het museum en vliegt s ’nachts rond als alle lichten uit zijn. Dat vinden de kunstwerken fijn want die zijn een beetje bang in het donker. Maar nu is het vuurvliegje zijn lichtje kwijt! Kinderen moeten Lux helpen zijn lichtje terug te vinden. Ze gaan in hun zoektocht langs acht kunstwerken en zien allerlei moois. Van een magische ring tot verstopte gezichten en van kunstwerken die geluid maken tot kunst waarvan je gaat dansen... maar zal het lukken om het lichtje te vinden? 

De kindertour is te volgen bij Tomorrow is a Different Day. collectie 1980–nu. Bij de ingang kan je een audiospeler pakken of je kan via je telefoon een QR-code scannen om zo te luisteren. De audiotour is makkelijk te volgen via de vierkantjes met KIDS erop, die scan je met de audiospeler of je telefoon. De tour is elke dag beschikbaar in het Nederlands en Engels.

LAVFA LAB

Elke dag, gratis, voor de hele familie

Is afval waardeloos? Helemaal niet! Je kan er allerlei nieuwe dingen mee maken. Dat doen veel kunstenaars en vormgevers ook. Ga nu zelf aan de slag in ons gloednieuwe LAVFA LAB. Van afval uit het museum maak je de mooiste mozaïeken. En je roetsjt zelfs gewoon van de glijbaan in het museum!

In het LAVFA LAB, gemaakt door creatief collectief Hotmamahot, ga je zelf aan de slag met uitvergrote atomen. Duik in de plastic infinity pool en experimenteer met de deeltjes. Wat maak jij ervan?

Foto: Claire Bontje
Foto: Claire Bontje
doven en slechthorenden gebaren taal
Foto: Tomek Dersu Aaron

NGT FAMILIERONDLEIDING  

VOOR DOVEN EN SLECHTHORENDEN 

Woensdag 28 december, 11:00 – 12:00. Kosten 2,50 p.p. + entree, voor de hele familie.

Is er iemand in jouw familie doof of slechthorend? Dan nodigen we je van harte uit voor onze Familierondleiding in Nederlandse Gebaren Taal. 

Kom erachter wat het lievelingskunstwerk van je moeder is, welke kleur je broertje het mooist vindt en waar je zelf aan denkt als je een heel groot blauw schilderij ziet. In de 'hoe goed ken jij je familierondleiding' beleef je het museum en de kunstwerken samen en leer je elkaar nóg beter kennen. Dit alles onder begeleiding van een dove rondleider en een stemtolk voor de horende familieleden. 

Meer informatie over deze workshop

FAMILIERONDLEIDING DE STIJL, MIJN STIJL

Donderdag 5 januari en vrijdag 6 januari, 11:00 – 12:00. Kosten 2,50 p.p. + entree, voor de hele familie.

Bezoek deze vakantie het Stedelijk Museum met de hele familie; neem opa en oma lekker mee! Ontdek in de rondleiding De Stijl, Onze Stijl welke kunststijlen er allemaal zijn. Wat is jouw stijl? En weet jij wat je ouders mooi vinden? Door samen te kijken naar kunst leer je elkaar nog beter kennen. Als afsluiter maken jullie samen een modern familieportret voor aan de muur.  

Let op: aanmelden voor de Familierondleiding is verplicht.

Meer informatie

Workshop De Stijl, Mijn Stijl
Foto: Tomek Dersu Aaron