In de herfstvakantie (16 t/m 24 okt) is er voor families vanalles te doen in het Stedelijk Museum. Met als hoogtepunt de Rabo Familiedag op woensdag. Bekijk het programma en meld je aan!

Energie voor morgen

Workshop vanaf 8 jaar
In de herfstvakantie: 18, 19, 21, 22 oktober
2 keer per dag: 10.30 tot 11.30 & 12.00 tot 13.00

Heb jij 鈥檚 avonds voor je gaat slapen al energie voor morgen? Kunstenaar Thijs Biersteker vraagt dit aan de aarde. Kom kijken naar de installatie, doe de workshop en ga op zoek naar energie!

Aanmelden 

Installatie We Harvest Wind van Thijs Biersteker. Foto: Janus van den Eijnden
Installatie We Harvest Wind van Thijs Biersteker. Foto: Janus van den Eijnden

Rabo Familiedag - Anders dan Anders

Op woensdag 20 oktober is het weer zover: de jaarlijkse Rabo Familiedag in het Stedelijk! Kom naar het museum voor een festival voor de hele familie tussen de wereldberoemde kunstwerken. Met workshops, rondleidingen, photo booth en natuurlijk de limonadebar!
De Rabo Familiedag is voor alle families met kinderen toegankelijk. Je hoeft geen Rabobankklant te zijn.

Info & aanmelden 

WhatsApp Speurtocht 

In de herfstvakantie kun je op zaterdag en zondag een WhatsApp speurtocht doen!

Wie kan de dansende vrouw vinden? En waar zit die vogel nou? Je moet goed speuren om de grappigste details in de mooiste kunstwerken te vinden. En daarna begint het speuren in je eigen fantasie! Welke geluiden maken de beesten van Karel Appel? Wat zijn jouw beste dansmoves? Deze speurtocht kun je doen met het hele gezin. De WhatsApp speurtocht is gratis en kun je hier reserveren.

Meer info

Foto: Tomek Whitflied
Foto: Tomek Whitflied

Audiotour voor kinderen

Kinderen zien vaak andere dingen dan grote mensen wanneer ze naar kunst kijken. Daarom hebben we een speciale audiotour gemaakt v贸贸r en d贸贸r kinderen. 

Ontdek bijvoorbeeld een kunstwerk dat net op een stripboek lijkt. Hoor jij ook welk geluid dat schilderij maakt? De kinder audiotour is vooral leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De tour is elke dag gratis beschikbaar en je hoeft er niet apart voor te reserveren.

Hoe je de kinderaudiotour luistert?
1) Ga naar Stedelijk BASE, ga daarvoor in de entreehal de grote trap af die je ziet aan de linkerkant
2) Pak een audiospeler links naast de ingang of luister via je telefoon (zie instructie op de kast met audiotours)
3) De kunstwerken die meedoen herken je aan de kids trigger onder het kunstwerk. Kun jij ze allemaal vinden?

Download boekje bij kinder audiotour

Of pik het gratis op in het museum!


Op pad met het Familiespoor

Met de Familiesporen kun je op vier verschillende speurtochten gaan naar een kunstwerk in het museum.  Gebruik je neus, ogen en oren om het juiste kunstwerk te vinden. Snelle speurders hoeven zich niet te vervelen, er zijn verschillende soorten Familiesporen over The Beanery, Cathedra van Barnett Newman, De Appelbar van Karel Appel en de Harrenstein slaapkamer van Gerrit Rietveld. Je kunt de Familiesporen gratis oppikken bij de Infobalie. Ze zijn er in het Engels en in het Nederlands.

Online Workshop: Maak het met Ahmed en Yusuf

Regent het en blijf je liever een dagje thuis in je pyjama? Ga dan lekker aan de knutsel met Ahmed en Yusuf! Zij laten je in hun YouTube tutorials zien hoe je je eigen tag ontwerpt, net als graffiti kunstenares Mick la Rock. Of maak een portretfoto van je vader of moeder, net als fotografe Rineke Dijkstra.

Bekijk all video's