Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd wat te doen! Maak kunstige creaties in de workshops, leef je uit in het Lab of neem deel aan de rondleidingen en andere activiteiten in het museum. Het Stedelijk is t/m 18 jaar gratis.

Kinderworkshop. Foto: Tomek Dersu Aaron

Rabo LAB: BEAM BEAM BASE

Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd wat te doen. Laat je inspireren door de kunst uit STEDELIJK BASE en belicht de muren van het RABO LAB: Beam Beam BASE met jouw eigen kunstwerk.

Speel met vorm zoals Malevich. Experimenteer, en verbeeld muziek zoals Wassily Kandinsky. Maak een compositie op één van de lichtbakken tot het kunstwerk op de muur perfect is. Of…begin gewoon opnieuw!  

Post je Beam Beam Base selfie op je favoriete social kanaal met #beambeambase of met de locatie Stedelijk erin getagd, en zie je foto groot terug op de muur van het museum. 

Meer info

Foto: Tomek Dersu Aaron
Foto: Tomek Dersu Aaron

FAMILIESPOOR STEDELIJK BASE

Vanaf 6 jaar

Toe aan verkoeling deze zomer? Duik dan in STEDELIJK BASE met het gloednieuwe Familiespoor mee en speur naar bijzondere kunst. Gebruik je neus, ogen en oren om het juiste kunstwerk te vinden. Snelle speurders hoeven zich niet te vervelen, er zijn verschillende soorten Familiesporen. Vond je het Beam Beam BASE LAB het allerleukst? Maak dan thuis een minibeamer. In het Familiespoor staat uitgelegd hoe je dat doet.

Alle Familiesporen kun je afhalen in het LAB en bij de infobalie.

WORKSHOPS Maak het met KUNSTENAARS

Tweewekelijks 6-12 jaar

Nieuwsgierige bezoekers van 6 tot 12 jaar gaan zondagmiddag om 14.00 uur naar de studio's. Daar volgen zij een bijzondere workshop bij een kunstenaar of ontwerper en gaan zelf aan de slag met tips uit de eerste hand.

Bekijk de Kalender 

Kinderworkshop. Foto: Tomek Dersu Aaron

Familierondleidingen

van 6 t/m 12 jaar

Hoe goed ken jij je familie eigenlijk? In de geheel vernieuwde familierondleiding beleef je het museum en de kunstwerken met elkaar, onder begeleiding van een rondleider. Ga samen in gesprek over jouw lievelingskunst en die van je familieleden en laat je verrassen door de kunstwerken in BASE. Aan de hand van verschillende interactieve spelopdrachten én door heel erg goed te kijken leer je elkaar en het museum beter kennen.  

Meer info

Familierondleiding. Foto: Tomek Dersu Aaron

Familieboeken

Regelmatig geeft het Stedelijk Museum bij een tentoonstelling een boek uit voor de hele familie. Dit gebeurt veelal in samenwerking met bekende kinderboekenschrijvers pf illustratoren Samen met Annemarie van Haeringen maakte het Stedelijk De parkiet, de zeemeermin en de slak over Henri Matisse, een magisch prentenboek over grenzeloze creativiteit. In De bevrijding van het Stedelijk vertelt K. Schippers hoe hij als 8-jarige voor het eerst het museum binnen stapte. Joke van Leeuwen stelt je voor aan Houtje die in het Stedelijk woont, in een schilderij van Karel Appel.

Bekijk het aanbod

  • Houtje en Blauwtje
    Houtje en Blauwtje
  • De parkiet, de zeemeermin en de slak
    De parkiet, de zeemeermin en de slak
  • De Bevrijding van het Stedelijk
    De Bevrijsing van het Stedelijk