Zin om het Stedelijk Museum te ontdekken met de hele familie deze zomer? Op deze pagina is meer te vinden over wat er te doen is. Meld je aan voor de Familienieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe activiteiten voor families. Het Stedelijk is gratis voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar gratis. Reserveren kan via de ticketknop bovenaan de pagina. 

Zomerworkshops

Dit najaar start het Stedelijk Museum met een gloednieuw programma voor families met kinderen tussen 8 en 14 jaar. Deze zomer kun je al meedoen de eerste serie gratis (!) workshops. Doe mee en laat ons weten wat jij en je familie ervan vonden!

Let op! De workshops vinden plaats op verschillende locaties!

Workshop 29 juli 2020

Deze workshop heeft al plaatsgevonden, aanmelden is niet meer mogelijk

Met kunstenaar Hedy Tjin maak je een kunstwerk in zoveel kleuren als je wilt. Klaar? Dan zet je ze om in hun 'negatief'. Wedden dat het een verrassing is wat daar uitkomt! In de workshop van Hannah Oul Hadj maken jullie een X-ray-tasje. Kun je meteen zien welke spullen je allemaal meeneemt op reis!

Foto: Tomek Dersu Aaron Whitfield
Foto: Tomek Dersu Aaron Whitfield

Workshop 7 aug 2020

Deze workshop heeft al plaatsgevonden, aanmelden is niet meer mogelijk

Kijk en klik! Fotografeer er op los, en maak portretten van jezelf, je broertje of je zus, of je ouders. Of maak een familieportret!

Workshop 14 August  2020

Deze workshop heeft al plaatsgevonden, aanmelden is niet meer mogelijk

Bouw samen aan een raket!

Extra workshop in Nieuw-West

Meer info binnenkort online! 

Bezoek & Veiligheid

Er gelden een aantal maatregelen die ervoor zorgen dat iedereen veilig en fijn door het museum kan bewegen. We vragen je ten allen tijde 1,5 meter afstand te houden van personen die niet tot je huishouden behoren en eventuele instructies van onze publieksmedewerkers op te volgen. Bereid je voor en lees deze info voorafgaand aan je bezoek.
1.5m Museum

Familierondleiding

Hoe goed ken jij je familie eigenlijk? In de geheel vernieuwde familierondleiding beleef je het museum en de kunstwerken met elkaar, onder begeleiding van een rondleider.

Meer info

Familierondleiding. Foto: Tomek Dersu Aaron

YouTube rondleiding voor kinderen

vanaf begin augustus!

Kijk jij ook graag video's op YouTube? Je kunt nu door het museum wandelen via YouTube-video's. Maar ook in het museum kun je met via de YouTube video's meer te weten komen over de kunstwerken. Scan daarvoor met je telefoon de QR-codes de je naast sommige kunstwerken ziet hangen. In totaal zijn 10 kunstwerken in het museum via YouTube te ontdekken. Kun jij ze alle 10 vinden?

Stedelijk at Home

Het Stedelijk Museum gaat weer open en we kunnen niet wachten je te verwelkomen. Ben je op dit moment niet in de gelegenheid langs te komen? Geen zorgen! Ook voor de thuisblijvers blijft er veel te zien en te doen, want online gaan we door zoals de workshops van Ahmed en Yusuf en de live tours op YouTube.

Bekijk alle afleveringen

Rabo Familie Lab

Het Rabo Familie Lab is de plek waar families samen aan de slag kunnen: mega puzzels maken met vloeistofdia's, de muren vol taggen of met zelfgebouwde flipperkasten spelen. In het Rabo Lab is altijd wat te doen. Helaas is het Rabo Lab voorlopig gesloten in verband met de geldende veiligheidsmaatregelen rondom het Coronavirus. 

Boeken voor de hele familie

Regelmatig geeft het Stedelijk Museum bij een tentoonstelling een boek uit voor de hele familie. Dit gebeurt veelal in samenwerking met bekende kinderboekenschrijvers of illustratoren. Samen met Annemarie van Haeringen maakte het Stedelijk De parkiet, de zeemeermin en de slak over Henri Matisse, een magisch prentenboek over grenzeloze creativiteit. In De bevrijding van het Stedelijk vertelt K. Schippers hoe hij als 8-jarige voor het eerst het museum binnen stapte. Joke van Leeuwen stelt je voor aan Houtje die in het Stedelijk woont, in een schilderij van Karel Appel.

Bekijk het aanbod

  • Houtje en Blauwtje
    Houtje en Blauwtje
  • De parkiet, de zeemeermin en de slak
    De parkiet, de zeemeermin en de slak
  • De Bevrijding van het Stedelijk
    De Bevrijding van het Stedelijk