Het museum is momenteel gesloten. Wij hopen je snel weer te kunnen ontvangen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Helaas moet het Stedelijk voorlopig de deuren sluiten. Maar online gaan we door! Bekijk het aanbod van online workshops, vlogs en creatieve Home School activiteiten via Stedelijk at Home.
Ga naar Stedelijk at Home

Voor de thuisblijvers: Maak het met Ahmed en Yusuf

Regent het en blijf je liever een dagje thuis in je pyjama? Ga dan lekker aan de knutsel met Ahmed en Yusuf! Zij laten je in hun YouTube tutorials zien hoe je je eigen tag ontwerpt, net als graffiti kunstenares Mick la Rock. Of maak een portretfoto van je vader of moeder, net als fotografe Rineke Dijkstra.

Bekijk all video's

Boeken voor de hele familie

Regelmatig geeft het Stedelijk Museum bij een tentoonstelling een boek uit voor de hele familie. Dit gebeurt veelal in samenwerking met bekende kinderboekenschrijvers of illustratoren. Samen met Annemarie van Haeringen maakte het Stedelijk De parkiet, de zeemeermin en de slak over Henri Matisse, een magisch prentenboek over grenzeloze creativiteit. In De bevrijding van het Stedelijk vertelt K. Schippers hoe hij als 8-jarige voor het eerst het museum binnen stapte. Joke van Leeuwen stelt je voor aan Houtje die in het Stedelijk woont, in een schilderij van Karel Appel. De boeken van het Stedelijk Museum Amsterdam zijn onder meer verkrijgbaar via Bol.com.
Bekijk het aanbod

  • Houtje en Blauwtje
    Houtje en Blauwtje
  • De Bevrijding van het Stedelijk
    De Bevrijding van het Stedelijk
  • De parkiet, de zeemeermin en de slak
    De parkiet, de zeemeermin en de slak

Familierondleiding

Hoe goed ken jij je familie eigenlijk? In de geheel vernieuwde familierondleiding beleef je het museum en de kunstwerken met elkaar, onder begeleiding van een rondleider. Deze wintervakantie bieden we familierondleidingen aan voor het gereduceerde tarief van 39,50 voor het hele gezin (inclusief toegang). Boek snel via de actiepagina, want we kunnen maar een beperkt aantal rondleidingen aanbieden voor dit tarief!

Het museum is gesloten. Deze rondleiding kan nu helaas niet worden geboekt.

Familierondleiding. Foto: Tomek Dersu Aaron

WhatsApp Speurtocht 

Zit je nou alweer te appen? Jahaa, want met deze speurtocht krijg je jouw clues van de rondleider via Whatsapp! Wie kan de dansende vrouw vinden? En waar zit die vogel nou? Je moet je goed speuren om de grappigste details in de mooiste kunstwerken te vinden. En daarna begint het speuren in je eigen fantasie! Welke geluiden maken de beesten van Karel Appel? Wat zijn jouw beste dans moves? Deze speurtocht kun je met het hele gezin samen doen. De Whatsapp speurtocht is gratis en je hoeft er niet apart voor te reserveren. De rondleiders zitten deze kerstvakantie voor jullie klaar op de volgende dagen: 

Het museum is gesloten. De What's App speurtocht wordt later opnieuw aangeboden. 

Kinderaudiotour

Kinderen zien vaak andere dingen dan grote mensen wanneer ze naar kunst kijken. Daarom hebben we een speciale audiotour gemaakt vóór en dóór kinderen. 

Ontdek bijvoorbeeld een kunstwerk dat net op een stripboek lijkt. Hoor jij ook welk geluid dat schilderij maakt? De kinder audiotour is vooral leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De tour is elke dag gratis beschikbaar en je hoeft er niet apart voor te reserveren.

Hoe je de kinderaudiotour luistert?
1) Ga naar Stedelijk BASE, ga daarvoor in de entreehal de grote trap af die je ziet aan de linkerkant
2) Pak een audiospeler links naast de ingang of luister via je telefoon (zie instructie op de kast met audiotours)
3) De kunstwerken die meedoen herken je aan de kids trigger onder het kunstwerk. Kun jij ze allemaal vinden?

Het museum is gesloten. De kinderaudiotour wordt op een later moment opnieuw aangeboden.

Rabo Familie Lab

Het Rabo Familie Lab is de plek waar families samen aan de slag kunnen: mega puzzels maken met vloeistofdia's, de muren vol taggen of met zelfgebouwde flipperkasten spelen.

Helaas is het Rabo Lab voorlopig gesloten in verband met de geldende veiligheidsmaatregelen rondom het Coronavirus.