Kom langs met je familie en ontdek de wonderlijke wereld van het museum. 😃  Er is van alles te doen! Volg een rondleiding, ga op speurtocht of glij in de infinity pool, we zien je snel. Scroll naar beneden om te zien wat er allemaal te doen is.

FAMILIERONDLEIDING

Elke zaterdag, 11.30 - 12.30 uur, €2,50 per persoon
Voor de hele familie

Een dagje in Amsterdam met de hele familie? Wij zorgen ervoor dat jullie elkaar nog beter leren kennen. Kom erachter wat het lievelingskunstwerk van je dochter is, welke kleur je zoon het mooist vindt en waar je zelf aan denkt als je een heel groot blauw schilderij ziet. In de 'hoe goed ken jij je familierondleiding' beleef je het museum en de kunstwerken samen en leer je elkaar nóg beter kennen. Dit alles onder begeleiding van een rondleider. 

Let op: aanmelden voor de Familierondleiding is verplicht.

Aanmelden 

Foto: Tomek Whitfield
Foto: Tomek Whitfield

WHATSAPP SPEURTOCHT

Elke zondag, 10.30 - 12.30 uur
Voor de hele familie

Met de hele familie op avontuur? In het Stedelijk is alles mogelijk. Ga op zoek naar de dansende vrouw en speur verder naar de blauwe vogel. Maak geluiden bij de beesten van Karel Appel en doe je origineelste dansmoves in het midden van het museum. Laat je inspireren door alles om je heen en let goed op! Want misschien spot jij straks dat ene detail.

De WhatsApp speurtocht is gratis. Aanmelden is verplicht.

Aanmelden

Foto: Maarten Nauw
Foto: Maarten Nauw

LAVFA LAB

Elke dag, voor de hele familie

Is afval waardeloos? Helemaal niet! Je kan er allerlei nieuwe dingen mee maken. Dat doen veel kunstenaars en vormgevers ook. Ga nu zelf aan de slag in ons gloednieuwe LAVFA LAB. Van afval uit het museum maak je de mooiste mozaïeken. En je roetsjt zelfs gewoon van de glijbaan in het museum!

In het LAVFA LAB, gemaakt door creatief collectief Hotmamahot, ga je zelf aan de slag met uitvergrote atomen. Duik in de plastic infinity pool en experimenteer met de deeltjes. Wat maak jij ervan?

Meer info 

Foto: Claire Bontje
Foto: Claire Bontje

AUDIO TOUR VOOR KIDS

Elke dag, voor kinderen

Vuurvliegje Lux woont in het museum en vliegt s ’nachts rond als alle lichten uit zijn. Dat vinden de kunstwerken fijn want die zijn een beetje bang in het donker. Maar nu is het vuurvliegje zijn lichtje kwijt! Kinderen moeten Lux helpen zijn lichtje terug te vinden. Ze gaan in hun zoektocht langs acht kunstwerken en zien allerlei moois. Van een magische ring tot verstopte gezichten en van kunstwerken die geluid maken tot kunst waarvan je gaat dansen... maar zal het lukken om het lichtje te vinden? 

De kindertour is te volgen bij Tomorrow is a Different Day. collectie 1980–nu. Bij de ingang kan je een audiospeler pakken of je kan via je telefoon een QR-code scannen om zo te luisteren. De audiotour is makkelijk te volgen via de vierkantjes met KIDS erop, die scan je met de audiospeler of je telefoon. De tour is elke dag beschikbaar in het Nederlands en Engels.