Het weer wordt beter, de dagen langer en de bloemetjes komen op, het is weer voorjaar! Een goede aanleiding om met de hele familie de deur uit te gaan voor een leuk uitje. Kijk met het hele gezin je ogen uit en ontdek verrassende verhalen achter moderne en hedendaagse kunst en vormgeving.

SoundLAB

Hoe klinkt vierkant? Welk geluid heeft geel? En hoe klinkt het samen? In het nieuwe SoundLAB nodigen wij jullie uit om te experimenteren met klanken en je eigen geluidskunst te maken. Muziek en kunst gaan vaak hand in hand. Kunstenaars worden geïnspireerd door muziek en gebruiken zelfs muzikale eigenschappen zoals ritme en herhaling in hun kunstwerken. Bespeel de pluk- en voelmuren en onderzoek zelf hoe beeld en geluid samen een nieuw verhaal vormen.

Meer informatie

Familielab, kinderen, instrument, spelen
Foto: LNDWstudio

Whatsapp Speurtocht

Elke zondag, gratis, van 10.30 tot 12.30 voor de hele familie 

Wie kan de dansende vrouw vinden? En waar zit die vogel nou? Je moet goed speuren om de grappigste details in de mooiste kunstwerken te vinden. En daarna begint het speuren in je eigen fantasie! Welke geluiden maken de beesten van Karel Appel? Wat zijn jouw beste dansmoves? Deze speurtocht kun je doen met het hele gezin. De WhatsApp speurtocht is gratis en kun je reserveren via bovenstaande ticketknop.

Meer informatie

Familierondleiding

Elke zaterdag, van 11.30 – 12.30 voor de hele familie

In de 'hoe goed ken jij je familierondleiding' beleef je het museum en de kunstwerken samen en leer je elkaar nóg beter kennen. Dit alles onder begeleiding van een rondleider. 

Let op: aanmelden voor de Familierondleiding is verplicht.

Meer informatie 

AUDIO TOUR VOOR KIDS

Elke dag, gratis, voor kinderen vanaf 6 jaar 

Vuurvliegje Lux woont in het museum en vliegt s ’nachts rond als alle lichten uit zijn. Dat vinden de kunstwerken fijn want die zijn een beetje bang in het donker. Maar nu is het vuurvliegje zijn lichtje kwijt! Kinderen moeten Lux helpen zijn lichtje terug te vinden. Ze gaan in hun zoektocht langs acht kunstwerken en zien allerlei moois. Van een magische ring tot verstopte gezichten en van kunstwerken die geluid maken tot kunst waarvan je gaat dansen... maar zal het lukken om het lichtje te vinden? 

De kindertour is te volgen bij Tomorrow is a Different Day. collectie 1980–nu. Bij de ingang kan je een audiospeler pakken of je kan via je telefoon een QR-code scannen om zo te luisteren. De audiotour is makkelijk te volgen via de vierkantjes met KIDS erop, die scan je met de audiospeler of je telefoon. De tour is elke dag beschikbaar in het Nederlands en Engels.