Zin om het Stedelijk Museum te ontdekken met de hele familie deze herfst? Op deze pagina vind je een overzicht van alle speciale activiteiten die je in het museum kunt doen. De entree is gratis voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar. Boek wel even een tijdslot van tevoren!

KINDERAUDIOTOUR

Kinderen zien vaak andere dingen dan grote mensen wanneer ze naar kunst kijken. Daarom hebben we een speciale audiotour gemaakt vóór en dóór kinderen.
Ontdek bijvoorbeeld een kunstwerk dat net op een stripboek lijkt. Hoor jij ook welk geluid dat schilderij maakt?

Hoe je de kinderaudiotour luistert?

1)     Ga naar Stedelijk BASE, ga daarvoor in de entreehal de grote trap af die je ziet aan de linkerkant

2)     Pak een audiospeler links naast de ingang of luister via je telefoon (zie instructie op de kast met audiotours)

3)     De kustwerken die meedoen herken je aan de kids trigger onder het kunstwerk. Kan jij ze allemaal vinden?

Voor de thuisblijvers: Maak het met Ahmed en Yusuf

Regent het en blijf je liever een dagje thuis in je pyjama? Ook voor de thuisblijvers is er veel te zien en te doen deze herfstvakantie. Ga bijvoorbeeld lekker aan de knutsel met Ahmed en Yusuf! Zij laten je in hun YouTube tutorials zien hoe je je eigen tag ontwerpt, net als graffiti kunstenares Mick la Rock. Of maak een portretfoto van je vader of moeder, net als fotografe Rineke Dijkstra. 

Bekijk all video's

Bezoek & Veiligheid

Er gelden een aantal maatregelen die ervoor zorgen dat iedereen veilig en fijn door het museum kan bewegen. We vragen je ten allen tijde 1,5 meter afstand te houden van personen die niet tot je huishouden behoren en eventuele instructies van onze publieksmedewerkers op te volgen. Bereid je voor en lees deze info voorafgaand aan je bezoek.
1.5m Museum

Familierondleiding

Hoe goed ken jij je familie eigenlijk? In de geheel vernieuwde familierondleiding beleef je het museum en de kunstwerken met elkaar, onder begeleiding van een rondleider.

Meer info

Familierondleiding. Foto: Tomek Dersu Aaron

Rabo Familie Lab

Het Rabo Familie Lab is de plek waar families samen aan de slag kunnen: mega puzzels maken met vloeistofdia's, de muren vol taggen of met zelfgebouwde flipperkasten spelen. Helaas is het Rabo Lab voorlopig gesloten in verband met de geldende veiligheidsmaatregelen rondom het Coronavirus. 

Boeken voor de hele familie

Regelmatig geeft het Stedelijk Museum bij een tentoonstelling een boek uit voor de hele familie. Dit gebeurt veelal in samenwerking met bekende kinderboekenschrijvers of illustratoren. Samen met Annemarie van Haeringen maakte het Stedelijk De parkiet, de zeemeermin en de slak over Henri Matisse, een magisch prentenboek over grenzeloze creativiteit. In De bevrijding van het Stedelijk vertelt K. Schippers hoe hij als 8-jarige voor het eerst het museum binnen stapte. Joke van Leeuwen stelt je voor aan Houtje die in het Stedelijk woont, in een schilderij van Karel Appel.

Bekijk het aanbod

  • Houtje en Blauwtje
    Houtje en Blauwtje
  • De parkiet, de zeemeermin en de slak
    De parkiet, de zeemeermin en de slak
  • De Bevrijding van het Stedelijk
    De Bevrijding van het Stedelijk