Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd wat te doen! Maak kunstige creaties in de workshops, leef je uit in het Lab of neem deel aan de rondleidingen en andere activiteiten in het museum. Het Stedelijk is t/m 18 jaar gratis.

Familierondleidingen

van 6 t/m 12 jaar

Hoe goed ken jij je familie eigenlijk? In de geheel vernieuwde familierondleiding beleef je het museum en de kunstwerken met elkaar, onder begeleiding van een rondleider. Ga samen in gesprek over jouw lievelingskunst en die van je familieleden en laat je verrassen door de kunstwerken in BASE. Aan de hand van verschillende interactieve spelopdrachten én door heel erg goed te kijken leer je elkaar en het museum beter kennen.  

Meer info

Familierondleiding. Foto: Tomek Dersu Aaron

Rabo Lab

Het Rabo Lab wordt momenteel verbouwd en zal weer openen tegelijk met de tentoonstelling Nam June Paik: The Future is Now

FAMILIESPOOR STEDELIJK BASE

Vanaf 6 jaar

Duik in STEDELIJK BASE met het Familiespoor en speur naar bijzondere kunst. Gebruik je neus, ogen en oren om het juiste kunstwerk te vinden. Snelle speurders hoeven zich niet te vervelen, er zijn verschillende soorten Familiesporen. Vond je het Beam Beam BASE LAB het allerleukst? Maak dan thuis een minibeamer. In het Familiespoor staat uitgelegd hoe je dat doet.

Het Familiespoor kun je afhalen bij de infobalie.

Familieboeken

Regelmatig geeft het Stedelijk Museum bij een tentoonstelling een boek uit voor de hele familie. Dit gebeurt veelal in samenwerking met bekende kinderboekenschrijvers of illustratoren. Samen met Annemarie van Haeringen maakte het Stedelijk De parkiet, de zeemeermin en de slak over Henri Matisse, een magisch prentenboek over grenzeloze creativiteit. In De bevrijding van het Stedelijk vertelt K. Schippers hoe hij als 8-jarige voor het eerst het museum binnen stapte. Joke van Leeuwen stelt je voor aan Houtje die in het Stedelijk woont, in een schilderij van Karel Appel.

Bekijk het aanbod

  • Houtje en Blauwtje
    Houtje en Blauwtje
  • De parkiet, de zeemeermin en de slak
    De parkiet, de zeemeermin en de slak
  • De Bevrijding van het Stedelijk
    De Bevrijding van het Stedelijk

Voor Families

Geen evenementen gevonden