Door samen naar kunst te kijken leer je je familie nog beter kennen. Maak je geen zorgen als de baby een keer huilt of jullie samen hardop in de lach schieten; dat kan gewoon in het Stedelijk. Een perfect dagje uit met je tante, opa, stiefmoeder, bonuspapa, halfzus of achterneef.

foto van twee kinderen bij spiegelvitrines
Foto: LNDW Studio

Workshop: Lichtvangers 

30 apr 2024, 2, 7, 9 mei 2024

Maak je eigen mobiel. Knip, kleur, mix en match de door jou gekozen elementen. Hang ze vervolgens aan de uiteinden van je mobiel en vang het licht!

Meer info

Rondleidingen

voor de hele familie vanaf 5 jaar

Familierondleiding

Elke zaterdag, 11.30 – 12.30 
In de 'hoe goed ken jij je familierondleiding' beleef je het museum en de kunstwerken samen en leer je elkaar nóg beter kennen. Dit alles onder begeleiding van een rondleider.
Let op: aanmelden voor de Familierondleiding is verplicht

Meer info

NGT familierondleiding

2 mei 2024, 31 okt 2024
Beleef het museum en de kunstwerken onder begeleiding van een dove rondleider en een stemtolk voor de horende familieleden.

Meer info

Foto van kinderen die de Whatsapp speurtocht volgen
Foto: Maarten Nauw

Whatsapp Speurtocht

Elke zondag, gratis, 10.30 – 12.30, voor de hele familie vanaf 5 jaar 

Wie kan de dansende vrouw vinden? En waar zit die vogel nou? Je moet goed speuren om de grappigste details in de mooiste kunstwerken te vinden. En daarna begint het speuren in je eigen fantasie! Welke geluiden maken de beesten van Karel Appel? Wat zijn jouw beste dansmoves? Deze speurtocht kun je doen met het hele gezin. De WhatsApp speurtocht is gratis en kun je reserveren via bovenstaande ticketknop.

Meer info

Lichtlab

Elke dag, gratis, voor de hele familie

Vang het licht met spiegels, dans met kleuren en gebruik je handen, voeten en hele lijf om een schaduwkunstwerk te maken.
De kunst in het Lichtlab zit hem niet in de voorwerpen en kunstwerken die tentoongesteld staan, maar in het licht en in haar schaduwen. Met spiegels, lampen en je eigen lijf onderzoek je hoe je met licht zelf kunst maakt. Ontdek vormen en kleuren, laat ze groter en kleiner worden, dansen en springen op de muren en het plafond. 

Meer info

foto van kind dat loopt in lichtlab
Foto: Almicheal Fraay

Bezoek het museum met je familie!
Boek ticket

AUDIOTOUR VOOR KIDS

Elke dag, gratis, voor de hele familie vanaf 5 jaar 

Vuurvliegje Lux woont in het museum en vliegt s ’nachts rond als alle lichten uit zijn. Dat vinden de kunstwerken fijn want die zijn een beetje bang in het donker. Maar nu is het vuurvliegje zijn lichtje kwijt! Kinderen moeten Lux helpen zijn lichtje terug te vinden. Ze gaan in hun zoektocht langs acht kunstwerken en zien allerlei moois. Van een magische ring tot verstopte gezichten en van kunstwerken die geluid maken tot kunst waarvan je gaat dansen... maar zal het lukken om het lichtje te vinden? 

De kindertour is te volgen bij Tomorrow is a Different Day. Collectie 1980 – Nu. Bij de ingang kan je een audiospeler pakken of je kan via je telefoon een QR-code scannen om zo te luisteren. De audiotour is makkelijk te volgen via de vierkantjes met KIDS erop, die scan je met de audiospeler of je telefoon. De tour is elke dag beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Foto van kind die de audiotour volgt
Foto: Maarten Nauw