Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd wat te doen! Maak kunstige creaties in de workshops, leef je uit in het Lab of neem deel aan de rondleidingen en andere activiteiten in het museum. Het Stedelijk is t/m 18 jaar gratis.

Rabo LAB: Pinball Wizard

In het Rabo Lab is altijd wat te doen. Ieder Lab heeft een link met iets dat in het Stedelijk te zien is: een tentoonstelling, kunstenaar of de collectie. Tot en met 18 augustus 2019 staat het Rabo Lab in het teken van de tentoonstelling Pinball Wizard: The Work and Life of Jacqueline de Jong.

Leef je uit en kom flipperen in het Pinball Wizard Lab. Experimenteer en bouw je eigen flipperkast, probeer uit of het werkt en…scoren maar! Rol de bal van de trap en tel je punten op. Onderaan de trap vind je een échte flipperkast: kun jij de highscore verbeteren? Trots op je score? Laat je naam en highscore dan achter op het scorebord!

Lijkt het je leuk je eigen flipperkastposter te ontwerpen? Kom naar de workshops op 17 maart en 14 april 2019.
Meer info

Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij

WORKSHOPS Maak het met KUNSTENAARS

Tweewekelijks 6-12 jaar

Nieuwsgierige bezoekers van 6 tot 12 jaar gaan zondagmiddag om 14.00 uur naar de studio's. Daar volgen zij een bijzondere workshop bij een kunstenaar of ontwerper en gaan zelf aan de slag met tips uit de eerste hand.

Bekijk de Kalender 

Workshop gemist? Geen probleem! Het Stedelijk Museum vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Download hier de handleidingen van verschillende workshops en ga zelf thuis aan de slag. 

Handleiding Joppe Rovers 

Handleiding Dewy Elsinga

Handleiding Gees Voorhees 

Kinderworkshop. Foto: Tomek Dersu Aaron

Familierondleidingen

van 6 t/m 12 jaar

Hoe goed ken jij je familie eigenlijk? In de geheel vernieuwde familierondleiding beleef je het museum en de kunstwerken met elkaar, onder begeleiding van een rondleider. Ga samen in gesprek over jouw lievelingskunst en die van je familieleden en laat je verrassen door de kunstwerken in BASE. Aan de hand van verschillende interactieve spelopdrachten én door heel erg goed te kijken leer je elkaar en het museum beter kennen.  

Meer info

Familierondleiding. Foto: Tomek Dersu Aaron

FAMILIESPOOR STEDELIJK BASE

Vanaf 6 jaar

Duik in STEDELIJK BASE met het Familiespoor en speur naar bijzondere kunst. Gebruik je neus, ogen en oren om het juiste kunstwerk te vinden. Snelle speurders hoeven zich niet te vervelen, er zijn verschillende soorten Familiesporen. Vond je het Beam Beam BASE LAB het allerleukst? Maak dan thuis een minibeamer. In het Familiespoor staat uitgelegd hoe je dat doet.

Alle Familiesporen kun je afhalen in het LAB en bij de infobalie.

Familieboeken

Regelmatig geeft het Stedelijk Museum bij een tentoonstelling een boek uit voor de hele familie. Dit gebeurt veelal in samenwerking met bekende kinderboekenschrijvers pf illustratoren Samen met Annemarie van Haeringen maakte het Stedelijk De parkiet, de zeemeermin en de slak over Henri Matisse, een magisch prentenboek over grenzeloze creativiteit. In De bevrijding van het Stedelijk vertelt K. Schippers hoe hij als 8-jarige voor het eerst het museum binnen stapte. Joke van Leeuwen stelt je voor aan Houtje die in het Stedelijk woont, in een schilderij van Karel Appel.

Bekijk het aanbod

  • Houtje en Blauwtje
    Houtje en Blauwtje
  • De parkiet, de zeemeermin en de slak
    De parkiet, de zeemeermin en de slak
  • De Bevrijding van het Stedelijk
    De Bevrijding van het Stedelijk