Wanneer is de deadline?

De deadline is op 22 november 2021, 23.59 uur. Helaas zijn uitzonderingen op deze deadline niet mogelijk. 


Moet ik wonen en/of werken in Nederland?

In de statuten van de Gemeentelijke Kunstaankopen staat vermeld dat alleen kunstenaars die in Nederland wonen en/of werken de mogelijkheid krijgen om een aanvraag in te dienen.


Kan ik mijn aanvraag in het Nederlands invullen?

U mag de Open Call in het Nederlands invullen. De jury bestaat uit zowel Nederlands- als Engelstalige leden.  


Is het mogelijk om je in te schrijven als duo / collectief?

Aanmelding door een duo of collectief is mogelijk. U kunt bepaalde beperkingen in de formulieren tegenkomen, zoals het maximaal aantal woorden. Wij adviseren u één centraal contactpersoon aan te wijzen en hun persoonlijke gegevens in te vullen. 

We raden aan een PDF te maken met daarin één CV van het duo/collectief plus één biografie per lid van het duo/collectief (maximaal 100 woorden elk). Voor het portfolio vragen we u om een selectie uit de werken van de betrokken makers als een gezamenlijk portfolio te uploaden, in plaats van meerdere losse portfolio’s te uploaden. 


Is het mogelijk om meerdere werken in te dienen?

Het is mogelijk om meerdere werken in te dienen voor deze Open Call. U kunt maximaal 4 afbeeldingen uploaden voor uw voorstel. U kunt ervoor kiezen om 4 afzonderlijke werken te uploaden, of om 1 werk in te dienen, geïllustreerd met 4 afbeeldingen. Het is van belang om dit duidelijk te maken in het gedeelte van het formulier waarin u uw voorstel tekstueel kunt omschrijven. 


Wat voor bestanden kan ik uploaden in het formulier ‘Artwork Proposal’? 

In het formulier ‘Artwork Proposal’ kunt u bestanden tot 10 MB uploaden. Wilt u een video of item groter dan dit indienen, dan raden we u aan een PDF te uploaden met (indien van toepassing) stills en een link naar de betreffende, door de aanvrager geproduceerde video op bijvoorbeeld SoundCloud, Vimeo of YouTube. Links naar downloadbare bestanden via bijv. WeTransfer worden niet geaccepteerd.  


Wat voor bestanden kan ik uploaden in het formulier ‘Portfolio’?

De volgende maximale bestandsgroottes zijn van toepassing voor het uploaden naar ‘Portfolio’:  

  • afbeelding: maximaal 10 MB elk,
  • video: maximaal 500 MB elk,
  • audio: maximaal 60 MB elk,
  • PDF: maximaal 20 MB elk,
  • Sketchfab en andere typen (.zip,. tiff en .jog): maximaal 200 MB elk.