Bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor evenementen, diners, recepties, exclusieve rondleidingen of congressen? Het Stedelijk biedt hiervoor inspirerende zalen en ruimtes. Hier ontvangt u uw gasten in een exclusieve omgeving omringd door de Stedelijk kunstcollectie en tentoonstellingen.

Midden in het centrum en toch goed bereikbaar met openbaar vervoer en een ruime parkeergarage voor de deur. Onze ruimtes hebben ieder hun eigen karakter en hebben een capaciteit van 50 tot 600 personen.

Zaalverhuur Amsterdam Schiphol Entree
Entree hal. Foto: Gert Jan van Rooij

ENTREEHAL

De Schiphol Entree is de prachtige ruime entree van het Stedelijk Museum aan de Museumpleinzijde. Uniek aan de Schiphol Entree is de combinatie van de historische en moderne architectuur, omdat hier het oude monumentale gebouw en de nieuwe vleugel samenkomen. 

De sfeer wordt mede bepaald door het fraaie wandtapijt van Petra Blaisse’s Inside Outside en het 14-meter hoge kunstwerk van Lawrence Weiner. Deze transparante hal is een uitstekende ruimte om uw gasten te ontvangen met een receptie, eventueel in combinatie met andere ruimtes in het museum.

TEIJIN AUDITORIUM

Op de eerste verdieping in de nieuwe vleugel van het museum bevindt zich het Teijin Auditorium. Deze moderne zaal biedt in een flexibele theateropstelling ruimte aan lezingen en presentaties en kan zonder stoelen gebruikt worden voor een receptie, diner of een feestelijk ontvangst. Het Auditorium is voorzien van alle moderne presentatiefaciliteiten.

Zaal huren Amsterdam Teijin Auditorium
Teijin Auditorium. Foto: Tomek Dersu Aaron

ZADELHOFF CAFÉ EN OMLOOP

Het Zadelhoff Café en de omloop rond de iconische trap zijn gesitueerd in het historische gebouw.

U kunt uw gasten verwelkomen met een drankje en een hapje op de omloop, met uitzicht op de Erezaal. Vervolgens kunt u in het aangrenzende Zadelhoff Café dineren, te midden van het permanente kunstwerk van Lawrence Weiner.

 • Zadelhof Cafe Zaal Huren Amsterdam
  Zadelhoff Café en omloop. Foto: Tomek Dersu Aaron
 • Zadelhoff Café. Foto: Ernst van Deursen
  Zadelhoff Café. Foto: Ernst van Deursen
 • Zadelhoff Café en omloop. Foto: Tomek Dersu Aaron
  Zadelhoff Café en omloop. Foto: Tomek Dersu Aaron
 • Zadelhoff Café en omloop. Foto: Tomek Dersu Aaron
  Zadelhoff Café en omloop. Foto: Tomek Dersu Aaron
 • Zadelhoff Café. Foto: Ernst van Deursen

MEER INFORMATIE

De afdeling evenementen informeert u graag over de mogelijkheden die het Stedelijk Museum u biedt. Neem contact op via evenementen@stedelijk.nl of 020 5732 732

 • Roos Ruiter
  Coördinator Evenementen
 • Julia Wolters
  Medewerker Evenementen
 • Ivana Tumbarello
  Medewerker Evenementen