Op dit moment vinden er geen rondleidingen plaats in het Stedelijk Museum in verband met de maatregelen omtrent het Corona-virus. Alle rondleidingen die al geboekt zijn 1 juni zullen worden geannuleerd. Voorlopig is het helaas niet mogelijk om nieuwe rondleidingen te boeken. Zodra dit wel weer kan, wordt het op deze pagina vermeld.

Voor wie?
Studenten Nederlands als tweede taal (NT2), level: gevorderden A2, B1.
Duur
1,5 uur
Prijs
€ 82,50 per groep van 15 studenten, inclusief toegang en studiemateriaal. Niveau: gevorderd A2 / B1
Foto: LNDWstudio

Stad en Taal: Ontmoet Kunst is een programma speciaal voor volwassenen die Nederlands leren als tweede taal (NT2).

Nederlands leren in het museum? Neem deel aan het Stad & Taal programma en ga in het museum met elkaar en een deskundige rondleider in gesprek over kunst en design. Dit is bevorderlijk voor zowel je taal- als je spreekvaardigheid en zo leer je op een informele en ontspannen manier beter Nederlands. Voorafgaand en na afloop van het bezoek kan de taaldocent gebruikmaken van uiteenlopende opdrachten via het gratis beschikbare lesmateriaal.

Stad en Taal in Amsterdam 

Het programma Ontmoet Kunst maakt deel uit van Stad en Taal, een initiatief van de gemeente Amsterdam waaraan zes Amsterdamse musea deelnemen: het Stedelijk Museum, het Tropenmuseum, Foam, het Verzetsmuseum, het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum. Deze musea bieden toegankelijke programma’s aan voor NT2-studenten, waarmee taalverwerving en cultuurparticipatie gestimuleerd worden.