Het museum is helaas gesloten. Heb je een ticket? Klik voor meer info.

Stad en Taal: Ontmoet Kunst is een programma speciaal voor volwassenen die Nederlands leren als tweede taal (NT2).

VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Het is mogelijk het museum met een (school)groep te bezoeken. Schoolklassen met leerlingen tot 18 jaar zijn vrijgesteld van de corona check. Dit geldt ook voor begeleiders en docenten. Je hoeft dus geen QR-code te laten zien. Bekijk onze Veelgestelde Vragen voor meer informatie. Wel is het dragen van een mondkapje weer verplicht in het museum. Dit geldt voor kinderen en jongeren vanaf groep 6 van het basisonderwijs. Groepen uit het Voortgezet Onderwijs of hoger onderwijs hoeven onderling geen afstand te houden. We vragen jullie wel afstand te houden tot volwassenen (de rondleider).

Voor wie?
Studenten Nederlands als tweede taal (NT2), level: gevorderden A2, B1.
Duur
1,5 uur
Prijs
€ 82,50 per groep van 15 studenten, inclusief toegang en studiemateriaal. Niveau: gevorderd A2 / B1
Boeken
Boek nu

Rondleidingen zijn te boeken tot de 1e dag van de maand ervoor. Bijvoorbeeld: een rondleiding in januari is te boeken tot 1 december.
Foto: LNDWstudio

Nederlands leren in het museum? Neem deel aan het Stad & Taal programma en ga in het museum met elkaar en een deskundige rondleider in gesprek over kunst en design. Dit is bevorderlijk voor zowel je taal- als je spreekvaardigheid en zo leer je op een informele en ontspannen manier beter Nederlands. Voorafgaand en na afloop van het bezoek kan de taaldocent gebruikmaken van uiteenlopende opdrachten via het gratis beschikbare lesmateriaal.

Stad en Taal in Amsterdam

Het programma Ontmoet Kunst maakt deel uit van Stad en Taal, een initiatief van de gemeente Amsterdam waaraan zes Amsterdamse musea deelnemen: het Stedelijk Museum, het Tropenmuseum, Foam, het Verzetsmuseum, het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum. Deze musea bieden toegankelijke programma’s aan voor NT2-studenten, waarmee taalverwerving en cultuurparticipatie gestimuleerd worden.