Stad en Taal: Ontmoet Kunst is een programma speciaal voor volwassenen die Nederlands leren als tweede taal (NT2).

Voor wie?
Studenten Nederlands als tweede taal (NT2), level: gevorderden A2, B1.
Duur
1,5 uur
Prijs
€ 82,50 per groep van 5 studenten, inclusief toegang en studiemateriaal. Niveau: gevorderd A2 / B1
Boeken
Boek nu

Rondleidingen zijn te boeken tot de 1e dag van de maand ervoor. Bijvoorbeeld: een rondleiding in januari is te boeken tot 1 december.
Foto: LNDWstudio

Nederlands leren in het museum? Neem deel aan het Stad & Taal programma en ga in het museum met elkaar en een deskundige rondleider in gesprek over kunst en design. Dit is bevorderlijk voor zowel je taal- als je spreekvaardigheid en zo leer je op een informele en ontspannen manier beter Nederlands. Voorafgaand en na afloop van het bezoek kan de taaldocent gebruikmaken van uiteenlopende opdrachten via het gratis beschikbare lesmateriaal.

Stad en Taal in Amsterdam 

Het programma Ontmoet Kunst maakt deel uit van Stad en Taal, een initiatief van de gemeente Amsterdam waaraan zes Amsterdamse musea deelnemen: het Stedelijk Museum, het Tropenmuseum, Foam, het Verzetsmuseum, het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum. Deze musea bieden toegankelijke programma’s aan voor NT2-studenten, waarmee taalverwerving en cultuurparticipatie gestimuleerd worden.

In het museum is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder. In verband met de geldende veiligheidsmaatregelen is voor personen van 18 jaar en ouder de maximale groepsgrootte aangepast naar 5 personen per groep. Op deze manier kan de onderlinge afstand van 1,5 meter gewaarborgd worden in ons gebouw. Indien je met een grotere groep het museum wil bezoeken, dien je dus aparte tijdsloten/rondleidingen te reserveren. Daarnaast verzoeken wij je om ons 1.5 meter museumprotocol door te nemen voordat je (met een groep) het museum bezoekt.