Nieuws — 11 okt 2007

Het Stedelijk Museum is tijdens de museumnacht volledig in de ban van Andy Warhol, de Pop Art-kunstenaar die nog altijd grote invloed heeft op de kunst en de media van nu en iedereen zijn fifteen minutes of fame voorspelde.

Foto's van deze Museumn8

Alle zalen van het Stedelijk Museum zijn in de nacht van 3 op 4 november geopend van 19 – 02 uur. 

Het centrale thema in Warhols werk (celebrity, glamour, voyeurisme, beroemd worden) is ook het centrale thema tijdens de Museumnacht in het Stedelijk.

Speciaal tijdens de museumnacht kun je: je eigen kunst laten zien in Andy’s 15 Minutes of Fame Gallery, meedoen aan een debat over beroemd worden en je door casting director Hans Kemna laten screentesten. Dans vervolgens de nacht in op de Warholiaanse klanken van DJ Aardvarck!

Programma tijdens de museumnacht
19 – 02 uur Andy’s 15 Minutes of Fame Gallery i.s.m. de Nachtburgemeester
De unieke kans om in het Stedelijk te exposeren, met elke 15 minuten een opening. Bezoekers kunnen hun kunst meenemen en een fifteen minutes-opening krijgen, inclusief speech van de Nachtburgemeester, fotografen én champagne. 

20.30 – 21.30 uur   De kunst van een ster worden
Andy Warhol omringde zich met sterren. Uiteindelijk werd hij zelf wereldberoemd en voorspelde hij dat iedereen fifteen minutes of fame zou krijgen. Hoe is het om een ster te zijn? Hoe word je een celeb? Heeft beroemd worden nog iets met talent te maken? Of kan iedereen dat, via YouTube en Idols? Isolde Hallensleben (Jakhals bij DWDD) leidt het debat, deelnemers zijn onder anderen: 
Vieze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, Maarten Reesink (leerstoel media en cultuur, UvA), Sunny Bergman (documentairemaakster VPRO) én een soap celebrity.

21.00 uur en 22.00 uur - Cruel Bonsai Tour
Het Stedelijk Museum biedt meer dan Andy Warhol: kunstenaars Heringa/Van Kalsbeek leiden je hoogstpersoonlijk rond langs de wilde beelden die te zien zijn in hun tentoonstelling Crual Bonsai.

De hele nacht te zien en een primeur!
De korte film Adjoining Layers, van Heringa/Van Kalsbeek over het afbreken van het bloemencorso in Zundert. Een ongelooflijk landschap ontstaat, een kleurrijk en beestachtig karkas.

21.30 – 23.30 uur Screentest yourself met casting director Hans Kemna
Andy Warhol maakte van iedereen die zijn Factory bezocht een screentest. Hoe gedraag je je voor 
de camera? Test hoe mediageniek je bent? Doe de screentest in de Studio Room van de Warhol-tentoonstelling onder leiding van Hans Kemna en win een inschrijving bij Kemna Casting.

22 – 23 uur  Andy Candy: Workshop taart maken
Andy Warhol (Andy Candy voor intimi) was verslaafd aan snoep. Deze workshop Warholiaans taartversieren wordt gegeven door Abel van De taart van m’n tante. 
Plaatsen: beperkt en tijdens de nacht te winnen.

23 – 02 uur Warholiaanse muziek!
Lekker de museumn8 in- en uitswingen op de klanken van Dj Aardvarck!

Passe-partouts: 
verkrijgbaar via alle verkooppunten van Ticket Service Nederland, € 14 (excl. servicekosten).

Foto's van de Museumn8 2007