Nieuws — 9 sep 2010

In de twee maanden dat het Stedelijk Museum open is, heeft het meer dan 50.000 bezoekers ontvangen. Daarmee zit het museum boven de verwachting, zonder dat dit tot lange wachttijden heeft geleid: iedereen kan naar binnen.

Patrick van Mil, zakelijk directeur: "Wij zijn zeer tevreden met dit resultaat, het toont aan hoe blij men is dat het Stedelijk weer open is. We merken dat men zich er direct weer thuis voelt. Dat zie je ook aan het herhaalbezoek, dat mede ingegeven wordt door het rijke activiteitenprogramma, met workshops voor kinderen, rondleidingen voor onder meer families, de speciale avonden en performances. "

Tijdens The Temporary Stedelijk biedt het museum ruim vier maanden lang een dynamisch programma voor een breed publiek, op donderdagen, vrijdagen en in het weekend – bovendien is het museum elke donderdagavond tot 22 uur geopend. Zo geeft Guido van der Werve op 11 november een bijzondere performance, vindt op 18 november de interactieve avond Play It! plaats, is er op 25 november een filmavond met Willem de Ridder en op 30 november een symposium gewijd aan feminisme in de kunst.

Onder de titel The Temporary Stedelijk at the Stedelijk Museum zijn er in het museum twee tentoonstellingen van hedendaagse kunst te zien: Taking Place en Monumentalisme. Tot en met 21 november worden ook De Best Verzorgde Boeken 2009 tentoongesteld. Met name het werk van Barbara Kruger in de Erezaal maakt emoties los en vele bezoekers lieten hun naam en lengte vastleggen op de muur in de zaal van Roman Ondák. Ook zijn er veel inschrijvingen voor deelname aan het werk van On Kawara, waarbij men als onderdeel van een performance een uur publiekelijk kan voorlezen uit het werk van de Japanse kunstenaar.