Nieuws — 22 mrt 2005

Ook Stedelijk Museum CS is gratis toegankelijk tijdens de 24e editie van het Museumweekend op 9 en 10 april. Het motto van dit Museumweekend is ‘De kunst van het bewaren’ en natuurlijk besteedt het Stedelijk aandacht aan dit thema.

Voor 'De kunst van het bewaren' is gekozen omdat het aandacht vraagt voor museale werkzaamheden die normaal gesproken voor het publiek verborgen blijven. Toch omvat het werk achter de schermen een groot deel van de dagelijkse museale praktijk. Eindelijk ruim baan dus voor de rol van conservatoren en restauratoren, speciaal voor het museumpubliek.

Programma SMCS 
Tijdens het museumweekend krijgen gewone bezoekers van het Stedelijk Museum CS de mogelijkheid om mee te doen aan de interactieve rondleiding ‘Haken & ogen’. Deze rondleiding is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs (VMBO), maar nu ook geschikt gemaakt voor iedereen die meer wil weten van de onbekende kant van het museum.

Bij het programma ‘Haken & Ogen’ wordt u uitgedaagd om vanuit uw eigen al dan niet aanwezige technische kennis naar museale objecten te kijken. U denkt mee met de museumrestauratoren en geeft visie op het bewaren en conserveren van objecten. Tijdens de rondleidingen in Stedelijk Museum CS worden er actieve zaalopdrachten gegeven bij verschillende werken uit de collectie waardoor de bezoeker voortaan anders zal kijken naar de objecten.

De rondleidingen vinden ieder heel uur plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april van 11:00 tot en met 15:00 uur.
Meer informatie over het ‘Haken & Ogen’-programma: www.grasproject.nl

Voor gezinnen is er op zondag 10 april van 11.00 uur – 12.30 uur een gezinsrondleiding met tekenopdrachten bij de tentoonstelling Nest- ontwerpen voor het interieur. Aanmelden via desk@stedelijk.nl of 020-5732811

Lees meer op: www.museumweekend.nl