Nieuws — 31 mrt 2009

Heden heeft de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum te Amsterdam met algemene stemmen besloten mr G. Alexander Ribbink MBA te benoemen tot voorzitter van de Raad van Toezicht. Alexander Ribbink volgt als voorzitter mr Rijkman Groenink op. Tevens is met algemene stemmen als nieuw lid van de Raad van Toezicht Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn benoemd.

Overeenkomstig de statutaire bepalingen heeft de Raad van Toezicht voorafgaand aan deze benoemingen het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amsterdam en de directeur van het Stedelijk Museum gehoord. Tevens heeft de Raad van Toezicht voor deze benoeming advies gevraagd aan de Ondernemingsraad.  

Alexander Ribbink, voormalig COO van TomTom, is door de Raad van Toezicht in deze functie benoemd vanwege zijn affiniteit met de moderne en hedendaagse kunst en zijn brede management ervaring, zijn onafhankelijke oordeel en zijn open oog voor de maatschappelijke ontwikkelingen. Hij combineert ervaring in het bedrijfsleven met die van toezichthoudende functies in de kunsten. 

Prins Constantijn, directeur Information Policy and Economics Team RAND Europe, heeft een grote affiniteit met de moderne en hedendaagse kunst. Zijn scherp analytisch vermogen, zijn internationale ervaring en kennis van het Europees en internationaal bestuur zijn redenen om hem in deze functie te benoemen.

De Raad van Toezicht en het College van B&W van Amsterdam zijn zeer vereerd en verheugd over de bereidheid van beiden om zitting te willen nemen in de Raad.

Alexander Ribbink en ZKH Prins Constantijn zullen per 15 april a.s. deze functie aanvaarden.

Namens de Raad van Toezicht,  

drs H. Andersson, vice-voorzitter
mr M.T.H. de Gaay Fortman, secretaris

Noot voor de redactieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Press Office Stedelijk Museum:

Marie-José Raven, 020 – 573 26 56,m.raven@stedelijk.nl

Raad van Toezicht Stedelijk Museum:

mr M.Th. de Gaay Fortman, secretaris, 06 – 53 75 89 42