Nieuws — 14 mrt 2019

Anna Bülow maakt overstap van British Museum naar Stedelijk Museum Amsterdam als nieuw Hoofd Collectiebeheer


Anna Bülow start per 18 maart a.s. als Hoofd Collectiebeheer bij het Stedelijk Museum. Ze volgt Daniëlle Lokin op die deze rol op interim basis heeft ingevuld.

Dr. Anna Bülow werkte hiervoor onder meer als Head of Conservation and Scientific Research (Hoofd Conservering en Natuurwetenschappelijk Onderzoek) bij het British Museum en als Head of Conservation (Hoofd Conservering) en Head of Preservation (Hoofd Preventieve Conservering) bij The National Archives in het Verenigd Koninkrijk. Ze heeft o.a. gestudeerd aan de Hochschule der Kunsten in Bern en is gepromoveerd op het onderwerp: Preservation of library and archive collections.

Jan Willem Sieburgh, interim directeur Stedelijk Museum Amsterdam: “We verheugen ons erop om Anna Bülow als nieuw Hoofd Collectiebeheer en MT-lid te verwelkomen. Haar expertise en internationale netwerk vormen een waardevolle toevoeging aan het Stedelijk Museum.”

Anna Bülow: “Als Collectiebeheerder ben je altijd op zoek naar de juiste balans tussen behoud en gebruik van de collectie. Ik vind het fantastisch om met de collectie van het Stedelijk Museum de mogelijkheden te verkennen om op een verantwoorde manier nieuwe verbindingen tussen kunst en publiek te smeden.”

De afdeling Collectiebeheer staat in voor het fysiek beheer van de collecties van het Stedelijk, bestaande uit circa 100.000 objecten (depotbeheer, conservering, restauratie en art handling) en voor de registratie (de collectiedatabank, de bibliotheek en het informatiecentrum). Als Hoofd Collectiebeheer wordt Anna Bülow verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van het beleid m.b.t. het verzamelen, beheren, behouden, registreren en documenteren van de collectie. Vooral met preventie conservering heeft Bülow in haar vorige functies veel expertise opgedaan. Daarnaast adviseert het Hoofd Collectiebeheer de directie over zaken als collectiemobiliteit en risico’s met betrekking tot de collectie.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de Press Office van het Stedelijk Museum, 020 573 2660 / 656 of pressoffice@stedelijk.nl