Voor de Marina Abramović-tentoonstelling geldt een toeslag. Zie Stedelijk.nl/toeslag, ook voor uitzonderingen.

Nieuws — 15 feb 2005

Audi is tot 2014 een van de founders van het Stedelijk Museum Amsterdam. Dat hebben Audi en het Stedelijk Museum vandaag bekend gemaakt. Audi behoort tot de belangrijkste sponsoren die het Stedelijk als het toonaangevende museum voor moderne en hedendaagse kunst zullen gaan ondersteunen.

De financiering zal worden gebruikt voor de verbouwing van het museum. Ook zal Audi innovatieve tentoonstellingen op het gebied van design financieel ondersteunen. “Als merk dat voorsprong en design hoog in het vaandel heeft, wil Audi het Stedelijk Museum graag ondersteunen om weer tot de culturele top van de wereld te gaan behoren,” zegt Edwin Meijerman, directeur van Audi.

De samenwerking tussen Audi en het Stedelijk Museum is er verder op gericht dat beide partijen elkaar inspireren en samen tot nieuwe initiatieven zullen komen. “Vormgeving wordt de komende jaren nog belangrijker in de programmering van het Stedelijk Museum. Wij zijn dan ook blij dat we Audi als founder mogen verwelkomen”, verklaart de nieuwe directeur Gijs van Tuyl van het museum de samenwerking.

Het huidige gebouw van het Stedelijk Museum wordt geheel gerenoveerd. Daarnaast heeft het Stedelijk Museum architectenbureau Benthem Crouwel aangetrokken voor een spectaculaire nieuwbouw. Onder leiding van Van Tuyl moet het Stedelijk terugkomen in de internationale top van musea voor beeldende kunst en vormgeving. “De ambities van het Stedelijk Museum zijn groot. Audi is daarbij zowel strategisch als tactisch een perfecte partij”, aldus Van Tuyl. “De afgelopen jaren zijn voor het Stedelijk Museum turbulent geweest. Audi is ons in die jaren altijd trouw gebleven. Dat waarderen wij bijzonder.”

Sinds 1999 sponsort Audi op ad hoc basis tentoonstellingen in het Stedelijk Museum. De huidige overeenkomst tussen Audi en het Stedelijk Museum houdt ondermeer in dat een van de zalen naar Audi wordt vernoemd. Ook zal Audi ontvangsten in het museum en museumbezoek organiseren voor haar relaties