Nieuws — 11 nov 2014

Sinds 2009 heeft het Stedelijk Museum 900.000 euro ontvangen van de BankGiro Loterij. In het laatste jaar van de overeenkomst, dit jaar dus, is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij overgenomen. In de periode 2015 tot en met 2019 kan Stedelijk Museum Amsterdam een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor aan-kopen en het toegankelijk maken van de collectie.

Karin van Gilst, zakelijk directeur Stedelijk Museum: “De BankGiro Loterij is een onmisbare steun en toeverlaat voor cultureel Nederland. De loterij heeft ons niet alleen in tijden van verbouwing geholpen, ook hebben we dankzij hen de afgelopen jaren een aantal belangrijke aankopen en restauraties kunnen doen. We zijn dan ook terecht verheugd over de toezegging van nog eens vijf jaar. We hebben veel ambities en plannen te over, en als we afgaan op onze recordbezoekcijfers, voorzien we meer dan ooit in een behoefte bij het publiek. Dit is een mooi moment.

Judith Lingeman, hoofd Goede Doelen van de BankGiro Loterij: “Het Stedelijk Museum is sinds de heropening in 2012 weer terug als hét toonaangevende museum voor moderne en hedendaagse kunst. Met de bijdrage van de BankGiro Loterij wil het museum de komende jaren de collectie verder versterken zodat het kan blijven verbazen, prikkelen en ontroeren. Wij dragen graag bij aan de verdere uitbreiding van de collectie waar het publiek elke dag weer van kan genieten.

Over de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2013 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmu-seum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen.

Zie voor meer informatie: www.bankgiroloterij.nl