Nieuws — 19 jun 2018

Op vrijdag 22 juni presenteren de Blikopeners, jongeren die werken in het Stedelijk Museum, een bijzonder event, namelijk over dé Klassieker. De classics in je kledingkast versus de kunstklassiekers in Stedelijk BASE staan deze avond centraal. Stedelijk BASE toont zo’n 700 kunstwerken uit de collectie en veel daarvan gelden als absolute klassiekers van moderne kunst en design. Ze zijn bijzonder omdat ze niet verbeterd kunnen worden en worden nog altijd geadoreerd. Geïnspireerd op die klassiekers hebben de Blikopeners moderne makers als Bokoesam, Bonne Reijn en Ryan Hawaii voor deze avond uitgenodigd voor expo’s, talks en workshops.

Blikopeners tijdens Fashion event

Go Classic!

Tijdens Blikopeners > Go Classic heb je de kans om young creatives te ontmoeten die nu al een klassieker op hun naam hebben staan, zoals street artist Laser 3.14, mode ontwerper Lisa Konno, ontwerper Ryan Hawaii, live-painter Emiliano Selvaggio, nagelkunstenaars van Lakwerk, fashion label The New Originals, zeefdrukker Studio Turbo, kunstenaar Locks the Painter, leather-artist Jana Chocholackova & ontwerper Bonne Reijn.
Daarnaast is er perfomance van de populaire Amsterdamse rapper Bokoesam en muziek van DJ Sirene (winnaar Kunstbende DJ 2018).

Bokoesam

Gratis voor upcyclers

Inspireer je op deze werken en kom niet alleen kunst kijken, maar ook maken! Je kunt namelijk naar huis gaan met jouw nieuwste classic, gesigneerd door je favoriete kunstenaar. Tijdens het evenement kun je (oude) kleding of schoenen upcyclen met behulp van professionals in de DIY-corner. De toegang is dan ook gratis als je (oude) kleding of schoenen meeneemt.

Programma

19.00 uur: aanvang (inschrijven voor workshops van Ryan Hawaii & Laser 3.14 – beperkte plekken, vol=vol)
19.30 – 20.30 Ask the Artist, interviews door Blikopeners met o.a. Bonne Reijn (Bonne Suits), Jeff Hoogendijk (Almost Not Done), Lisa Konno (modeontwerper & alumni-Blikopener) in Studio A.
19.00 – 22.00: Doorlopende workshops van Jana Chocholackova, Locks the Painter, Lakwerk, Studio Turbo, Emiliano Selvaggio en optredens van DJ Sirene & Bokoesam in het Entreegebied.
21.00 – 21.45: Workshops van Ryan Hawaii & Laser 3.14 (incognito) in Studio’s A&B, vol=vol
22.00 sluiting

Entree:
Gratis voor iedereen die een (oud) kledingstuk, sok of sneaker meeneemt.
Anders gelden reguliere entreeprijzen.

Wie zijn de Blikopeners?

Blikopeners zijn scholieren, studenten en jonge professionals uit heel Amsterdam die in het Stedelijk werken om de blik van het publiek en personeel te openen. Dit doen zij door rondleidingen en hun mening te geven en mee te denken over actualiteiten versus de programmering van het museum. Ook organiseren zij hun eigen workshops en evenementen. Blikopener worden? Kijk op: stedelijk.nl/Blikopeners.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de Press Office van het Stedelijk Museum, 020 - 573 2660 / 656 of pressoffice@stedelijk.nl