Nieuws — 9 sep 2016

Jongeren die graag een kunstopleiding willen volgen, een portfolio willen opbouwen of meer met kunst willen doen, moeten in oktober in het Stedelijk zijn. De Blikopeners van het Stedelijk Museum dopen de druilerige oktobermaand namelijk om tot ARTOBER: een maand die helemaal in het teken staat van zelf kunst maken.

Een maand lang posten de Blikopeners elke week opdrachtvideo’s waarin een kunstenaar een workshop geeft. De kunstenaars die meedoen zijn Brian Elstak, Lernert & Sander, Jan Hoek en Pieke Bergmans. Deze online workshops zijn gericht op creatieve jongeren tussen de 15 en 21 jaar in Nederland en daarbuiten.

De Blikopeners – jongeren tussen de 15 en 19 jaar met een bijbaan in het Stedelijk – riepen vorig jaar ARTOBER in het leven. Het past in de lijn van het Stedelijk om belangrijk aandacht te blijven besteden aan vernieuwende educatieve programma’s voor verschillende doelgroepen. Het Stedelijk is het eerste museum in Nederland dat vrij toegankelijke online workshops op deze manier aanbiedt.

Vrijdag 28 oktober: ARTOBERFEST

ARTOBER wordt natuurlijk feestelijk afgesloten met een ARTOBERFEST.

Op vrijdagavond 28 oktober hebben de deelnemers de kans om tijdens een feest elkaar te ontmoeten, en voor één avond hun werk te laten zien in het museum. Ook zijn de kunstenaars die avond aanwezig en geven docenten van kunstacademies de deelnemers feedback op hun werk. Een werk gemaakt tijdens de online workshops van ARTOBER verleent toegang tot ARTOBERFEST.

Aanmelden voor ARTOBER
Opgeven voor ARTOBER kan tot 15 september via deze link.
Er is plek voor 50 deelnemers tussen de 15 en 21 jaar uit Nederland en daarbuiten. Selectie vindt plaats op basis van spreiding van leeftijd, woonplaats en het werk dat wordt ingestuurd.
Voor meer informatie: artober.nl.
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de Press Office van het Stedelijk Museum, 020 - 573 2660 / 656 of pressoffice@stedelijk.nl