Nieuws — 31 okt 2012

Het Stedelijk Museum maakt bekend dat ondernemer, investeerder en verzamelaar Cees de Bruin is toegetreden tot de Raad van Toezicht van het museum.

Cees de Bruin (1946, Rotterdam) studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en is Chairman van de Indofin Group, een wereldwijd opererende investerings-maatschappij, actief in onder meer de olie-en gasindustrie, scheepvaart, medische- en biotechnologie en industriële producten. De firma maakte onder meer de Landal Greenparks succesvol. Naast zijn functie bij Indofin is Cees de Bruin onder meer penningmeester van het Trustfonds van de Rijksakademie te Amsterdam.

Cees de Bruin staat ook bekend om zijn grote verzameling moderne en hedendaagse kunst, waaruit hij veelvuldig bruiklenen geeft aan musea in binnen- en buitenland. Met verzamelen begon hij al op jeugdige leeftijd en de collectie van het echtpaar De Bruin bevat inmiddels werken van onder anderen Luc Tuymans, Willem de Kooning, Gerhard Richter en Georg Baselitz.

Alexander Ribbink, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We zijn zeer gelukkig dat Cees de Bruin bereid is om als professional en toezichthouder de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum te komen versterken. Met zijn expertise, kennis en grote liefde voor moderne kunst beweegt hij zich in het internationale veld en hij voelt zich al lange tijd betrokken bij het Stedelijk Museum.“
Cees de Bruin: “Ik ben erg blij dat het Stedelijk Museum weer open is en hoop een bijdrage aan de continuïteit en tegelijkertijd de innoverende kracht van het Stedelijk te kunnen geven.”

De Raad van Toezicht neemt afscheid van Yoeri Albrecht, Mariá Hlavajová en Jacobina Brinkman en bestaat per 12 oktober 2012 uit:
Cees de Bruin
Rob Defares
Marry de Gaay Fortman
Guusje ter Horst
Prins Constantijn van Oranje
Alexander Ribbink (voorzitter)
Willem de Rooij