Nieuws — 12 dec 2005

Vier weken lang hebben leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam West leren fotograferen onder leiding van Rineke Dijkstra en Koos Breukel. Op 11 december werd in de Sandbergzaal van Stedelijk Museum CS de eindpresentatie geopend. Als speciale afsluiting van dit project legde Koos Breukel enkele ouders met hun kinderen op de gevoelige plaat vast.

Speciaal voor de tentoonstelling ‘Rineke Dijkstra – Portretten’ stelde Koos Breukel een lesprogramma samen om 36 kinderen van IMC Weekendschool uit Amsterdam West kennis te laten maken met fotografie. Samen met Rineke Dijkstra onderwees hij drie zondagen lang de fijne kneepjes van de portretfotografie.

IMC Weekendschool is bedoeld voor gemotiveerde en nieuwsgierige leerlingen uit groep zeven. Zij komen drie jaar lang elke zondag naar IMC Weekendschool. Doel van IMC Weekendschool is om de toekomstperspectieven en het zelfvertrouwen van de leerlingen te vergroten door hen in aanraking te laten komen met beroepen uit de wereld van wetenschap, kunst en cultuur.

De Weekendschool vond haar oorsprong in Amsterdam Zuidoost, maar wegens het succes breidde IMC Weekendschool uit. In januari 2003 werd een vestiging geopend in Amsterdam Noord, in januari 2004 volgde de vestiging in Amsterdam West. IMC Weekendschool opent per januari 2006 haar deuren in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Nijmegen.

Rond de tentoonstelling ‘Rineke Dijkstra – Portretten’ worden nog andere activiteiten georganiseerd.

Bij de informatiebalie in het museum is het boekje Eerste hulp bij fotografie gratis verkrijgbaar voor kinderen. Volwassenen betalen €4,50 in de winkel. De vragen die in dit boekje staan helpen om anders naar foto’s te kijken en bevat ook een interview met Rineke Dijkstra.

Met dank aan Kleurgamma