Nieuws — 12 mrt 2007

Per 1 februari 2007 is Rixt Hulshoff Pol aangesteld als Hoofd educatie en publieksbegeleiding van het Stedelijk Museum. Hulshoff Pol (Arnhem, 1976) is sinds 2003 in vaste dienst van het Stedelijk Museum als medewerker educatie. Zij studeerde communicatiewetenschap en algemene cultuurwetenschappen (cum laude) in Nijmegen.

De afgelopen jaren werkte Rixt Hulshoff Pol aan het opzetten en verbeteren van de educatie en publieksbegeleiding in het Stedelijk. Met het oog op de heropening van het Stedelijk Museum aan het Museumplein (eind 2009) vormt het Stedelijk Museum CS jarenlang een proeftuin voor nieuwe educatieve projecten. Gedurende deze periode wil het Stedelijk Museum leren van diverse manieren om met het publiek over kunst en vormgeving te communiceren. In het Stedelijk Museum CS vonden al tientallen workshops plaats met exposerende kunstenaars, onder meer in samenwerking met de IMC Weekendschool.

Hulshoff Pol is verder betrokken bij projecten als het G.R.A.S -project voor VMBO leerlingen, de reeks publicaties Eerste hulp bij… en meer recent bij Stad en Taal, Ontmoet kunst, voor cursisten Nederlands als Tweede Taal.

Komend jaar staat educatie en publieksbegeleiding grotendeels in het teken van de tentoonstellingen Andy Warhol. Other Voices, Other Rooms (vooral voortgezet onderwijs) en Heringa/Van Kalsbeek (primair onderwijs). Daarnaast wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een cursus voor jong volwassenen en een wetenschappelijk onderzoek naar publiekstevredenheid.  
 
Contactgegevens
Rixt Hulshoff Pol
Hoofd educatie en publieksbegeleiding
Tel. + 31 (0)20 5732658
E-mail: rixt@stedelijk.nl