Nieuws — 27 okt 2010

Op zondag 24 oktober overleed Stevijn van Heusden, die van 2000 tot 2003 zakelijk directeur van het Stedelijk Museum was. Hij werkte in deze functie samen met directeur Rudi Fuchs. Tijdens zijn directoraat is de aanzet gegeven tot de huidige uitbreiding en renovatie van het museum.

Na zijn periode bij het Stedelijk was Van Heusden onder meer bestuursadviseur van voormalig burgemeester Job Cohen en bekleedde hij bestuursfuncties bij tal van culturele verenigingen en organisaties. Zo was hij voorzitter van belangenvereniging Kunsten '92 en bestuurslid van het Holland Festival. In de jaren tachtig en negentig was Van Heusden directeur Kunsten van het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (WVC) en later van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Zijn arbeidsethos, liefde voor de kunst en zijn consciëntieuze werkwijze worden algemeen geroemd.

Tot op het laatst was Stevijn van Heusden betrokken bij het Stedelijk Museum, getuige zijn recente bezoek aan The Temporary Stedelijk. Wij herinneren Stevijn van Heusden als een bestuurder met passie voor kunst en cultuur.

Stevijn van Heusden is na een lang ziekbed uiteindelijk 65 jaar geworden.