Nieuws — 29 aug 2012

De gratis live DJ-performce van Innervisions en Geráld van der Kaap op 9 september onder de luifel van het nieuwe Stedelijk Museum is uitgesteld. Binnen een mum van tijd hebben meer dan 6000 mensen zich via Facebook aangemeld voor dit evenement. De ruimte onder de luifel van het nieuwe Stedelijk laat echter een beperkter aantal mensen toe. De vergunning die het Stedelijk heeft voor dit evenement is voor maximaal 2000 mensen. Om onveilige situaties te voorkomen, hebben de organisatoren, Stedelijk Museum en TrouwAmsterdam, daarom in overleg met de Gemeente Amsterdam en andere betrokkenen besloten het optreden uit te stellen. Het optreden vindt mogelijk volgend jaar plaats. 

Hendrik Folkerts, curator van het Public Program van het Stedelijk Museum, samen met TrouwAmsterdam organisator van het event: “Het is erg jammer, je zou kunnen zeggen dat het ten onder gaat aan zijn eigen succes. Zo’n grote toeloop hadden we niet verwacht. Het aantal van 6000 – en dat is nog altijd stijgend – moeten we als reëel zien: mensen komen doorgaans met vrienden en niet iedereen meldt zich aan via Facebook. En dat is veel te veel om de veiligheid te kunnen waarborgen. In goed overleg met alle partijen gaan we ons uiterste best doen het naar volgend jaar te verplaatsen. We houden je uiteraard op de hoogte wanneer Innervisions bij ons zal optreden en ondertussen zijn er nog veel andere activiteiten bij het Stedelijk!”

Het Stedelijk Museum bekijkt nu of er op zondagavond 9 september een ander evenement kan plaatsvinden onder de luifel. Hierover is het in gesprek met diverse partners. Voorafgaand aan de grote heropening van het museum op 23 september, is er het programma Stedelijk@Stedelijk, met activiteiten op het plein voor de nieuwe entree. De evenementen zijn gratis toegankelijk.