Voor de Marina Abramović-tentoonstelling geldt een toeslag. Zie Stedelijk.nl/toeslag, ook voor uitzonderingen.

Nieuws — 19 dec 2012

Karin van Gilst (48) is per 1 januari 2013 benoemd als Algemeen Directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. Zij zal samen met Artistiek Directeur Ann Goldstein de directie van het Stedelijk Museum vormen en de missie, visie en strategie van het net heropende museum verder ontwikkelen en implementeren. Als Algemeen Directeur is zij verantwoordelijk voor alle commerciële, financiële en operationele activiteiten van het museum.

Karin van Gilst verdiende haar sporen in de wereld van de uitgeverij. Zij werkte bij onder meer Wolters Kluwer, VNU en Sanoma. Tot voor kort was zij directeur bij Weekbladpers Tijdschriften, uitgever van onder meer Vrij Nederland, Opzij en Happinez.

Alexander Ribbink, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Met Karin van Gilst halen we een ervaren commerciële manager in huis, met een goed gevoel voor bezoekers, medewerkers en sponsoren. Ze is onafhankelijk en open, een doener en een denker. Ze heeft veel affiniteit met moderne kunst en bovendien gevoel voor de publieke en leidende rol van het Stedelijk Museum in een veranderend cultureel klimaat."

Ann Goldstein over de benoeming van Van Gilst: “Met haar grote ervaring op het gebied van management en haar oprechte liefde voor hedendaagse kunst, zal Karin een geweldige partner zijn. Samen zullen we de rol en het bereik van het Stedelijk, als een van de meest vooraanstaande, levendige en betekenisvolle musea in de wereld, verder uitbouwen.”

Karin van Gilst over haar aanstelling: “Er is geen inspirerender plek om te werken en te zijn dan het Stedelijk. Het is een eer en een voorrecht om samen met Ann en het team alle ambities waar te gaan maken. Amsterdam heeft zijn culturele hart terug en ik zie er zeer naar uit daar onderdeel van uit te gaan maken.”