Nieuws — 16 dec 2013

Prof. Mr. Madeleine de Cock Buning (1966) heeft ruime toezichthoudende ervaring, onder andere in haar huidige functie als voorzitter van het Commissariaat voor de Media (CvdM), de onafhankelijke instantie die belast is met toezicht op omroepen en media- instellingen.

Als hoogleraar Auteurs-, Communicatie en Mediarecht aan de Universiteit Utrecht is ze gespecialiseerd in culturele informatie en intellectueel eigendom. Zij is in die hoedanigheid voorzitter van het Centrum voor Intellectueel Eigendomsrecht (CIER).

Daarnaast is Madeleine vicevoorzitter van de Vereniging voor Auteursrecht, bestuurslid van de Stichting Machiavelli en rechter- plaatsvervanger in het Gerechtshof Den Haag.

Eerder werkte zij onder meer als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en was zij bestuurslid van De Appel arts centre.

Alexander Ribbink, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Ik ben heel blij dat wij Madeleine als toezichthouder bij het museum kunnen begroeten. Naast een juridisch sterke achtergrond brengt zij een uitgebreide toezichthoudende ervaring in de culturele sector met zich mee. Dat is een verrijking en een verdieping voor het Stedelijk Museum en voor de Raad van Toezicht en een waardige vervanging van Marry de Gaay Fortman". 

Madeleine de Cock Buning: “Mijn ouders hebben mij van jongs af aan meegenomen naar het Stedelijk. Juist hier is mijn liefde voor moderne kunst ontstaan. Bij ieder bezoek aan het museum ervaar ik nog altijd datzelfde geluksgevoel. Ik beschouw het daarom als een enorme eer juist hier in de Raad van Toezicht te mogen dienen.”

De Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum bestaat per 13 december 2013 uit:

  • Cees de Bruin
  • Madeline de Cock Buning 
  • Rob Defares
  • Guusje ter Horst
  • Prins Constantijn van Oranje 
  • Alexander Ribbink (voorzitter) 
  • Willem de Rooij