Het museum is open en veilig te bezoeken. Denk je aan je tijdslot, coronatoegangsbewijs en mondkapje?

Nieuws — 11 mrt 2016

Amsterdam, 11 maart 2016

Het Stedelijk Museum Amsterdam maakt bekend dat Martijn Sanders per juli 2016 voorzitter wordt van het Stedelijk Museum Fonds, het onafhankelijke steunfonds waarmee particulieren het museum substantieel en voor de lange termijn ondersteunen. Sanders, voormalig directeur van het Concertgebouw, bekend kunstverzamelaar en nu nog voorzitter van de Vereniging Rembrandt, volgt in die positie Janus Smalbraak, CEO van Pon, op.

Martijn Sanders: “Ik verheug me erop om voorzitter van het Stedelijk Museum Fonds te worden, het is een mooie overgang na mijn voorzitterschap van de Vereniging Rembrandt, waar ik eind juni afscheid van neem.”

Naast Sanders is er nog een benoeming bij het Stedelijk Museum Fonds: Gwen Neumann is sinds maart werkzaam als Hoofd van het Fonds. Zij lanceerde in 2012 Outset Netherlands, een internationaal onafhankelijk filantropisch platform ter ondersteuning van hedendaagse kunstprojecten. In haar nieuwe functie zal Neumann, samen met het bestuur van het Fonds en het team van het Stedelijk Museum, verder werken aan de groei, de zichtbaarheid en de internationale uitbreiding van het steunfonds.

Beatrix Ruf, directeur Stedelijk Museum, over de benoemingen: “We zijn bijzonder trots dat twee zulke ervaren mensen met een grote liefde voor moderne en hedendaagse kunst zich voor het Fonds en dus voor het Stedelijk Museum willen inzetten. Na een succesvolle lancering van het Fonds zien wij nu uit naar verdere toekomst van het fonds, zodat we onze ambities kunnen blijven waarmaken.

Over het Stedelijk Museum Fonds

Het Stedelijk Museum Fonds werd in september 2014 opgericht en heeft tot doel aankopen, restauratie, presentatie, onderzoek, educatieve projecten en tentoonstellingen mogelijk te maken. Het Fonds heeft een onafhankelijk en onbezoldigd bestuur, dat beslist over de allocatie van de aan haar toevertrouwde gelden, waar de directie van het museum aanvragen voor indient. Particulier begunstiger worden van het Fonds is mogelijk vanaf € 5.000 per jaar, en er zijn diverse mogelijkheden om te schenken: eenmalig, incidenteel of periodiek, opname in een testament en/of een Fonds op Naam. Bijzonder genereuze schenkers kunnen in overleg met de museumdirectie benoemd worden tot Fellow of Trustee.

Het bestuur van het Stedelijk Museum Fonds bestaat op dit moment uit Janus Smalbraak (voorzitter), Melanie van Ogtrop (secretaris), Bob Drake (penningmeester), Marlies Cordia, Janneke Dreesmann, Karin van Gilst en Beatrix Ruf.

Het bestuur wordt ondersteund door Gwen Neumann (hoofd Stedelijk Museum Fonds), Kyra Wessels (senior advisor) en Josine Hoogenraad.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de Press Office van het Stedelijk Museum, Marie-José Raven, 020 - 573 26 56 of pressoffice@stedelijk.nl