Nieuws — 23 mei 2017

Ajax-supporters kunnen woensdag 24 mei op een groot scherm op het Museumplein live kijken naar de finale van de Europa League tussen Ajax en Manchester United. Als Ajax die finale wint, dan wordt Ajax de volgende dag (Hemelvaartsdag) ook op het Museumplein gehuldigd.

De toegang tot dit evenement is gratis. Het evenemententerrein is wel afgesloten. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn op het Museumplein en in de omgeving. Plan uw reis vooraf.

Programma woensdag 24 mei

Het Museumplein is vanaf 18.00 uur geopend voor publiek, maar we houden er rekening mee dat de eerste fans al wat eerder in de omgeving zijn. De voorbeschouwing start om 19.45 uur, de wedstrijd begint om 20.45 uur. Het evenement duurt naar verwachting tot uiterlijk 23.45 uur.

Bereikbaarheid Museumplein

  • Parkeren in de directe omgeving van het Museumplein is niet mogelijk. Q-Park Museumplein is beperkt bereikbaarHoud er rekening mee dat u daar op woensdag 24 mei tussen 18.00 - 0.00 uur mogelijk niet in- en uit kunt rijden. Bij een eventuele huldiging op donderdag 25 mei is Q-Park tussen 15.00-21.00 uur niet bereikbaar.
  • Het openbaar vervoer blijft op woensdag 24 mei zo lang als mogelijk de reguliere routes rijden. Als het nodig is, worden er omleidingsroutes gevolgd. Tijdens een eventuele huldiging op donderdag 25 mei, zal het openbaar vervoer al eerder worden omgeleid. Voor routes, actuele verstoringen en omleidingen kunt u www.gvb.nl of www.9292.nl raadplegen.

Eventuele huldiging

Als Ajax de finale wint, wordt de ploeg de volgende dag, donderdag 25 mei gehuldigd op het Museumplein. U bent dan vanaf 15.00 uur welkom. Ook op deze dag geldt: kom op tijd, want vol is vol. Het team zal rond 18.00 uur aankomen op het Museumplein. Meer informatie wordt op woensdagavond, na de finale, bekendgemaakt.

Voor meer informatie zie website