Nieuws — 16 okt 2007

Zaterdag 3 november, 19 – 02 uur

Het Stedelijk Museum is tijdens de museumn8 volledig in de ban van Andy Warhol, de Pop Art-kunstenaar die nog altijd grote invloed heeft op de kunst en de media van nu en iedereen zijn fifteen minutes of fame voorspelde. Het centrale thema in zijn werk: celebrity, glamour, voyeurisme, beroemd worden – is ook het centrale thema tijdens de Museumn8 in het Stedelijk.

Alle zalen van het Stedelijk Museum zijn in de nacht van 3 op 4 november geopend van 19 – 02 uur. 

Speciaal tijdens de museumn8 kun je: je eigen kunst laten zien in Andy’s 15 Minutes of Fame Gallery, meedoen aan een debat over beroemd worden en je door casting director Hans Kemna laten screentesten. Dans vervolgens de nacht in op de Warholiaanse klanken van DJ Aardvarck!

Programma tijdens de museumn8
19 – 02 uur: Andy’s 15 Minutes of Fame Gallery i.s.m. de Nachtburgemeester
De unieke kans om in het Stedelijk te exposeren, met elke 15 minuten een opening. Bezoekers kunnen hun kunst meenemen en een fifteen minutes-opening krijgen, inclusief speech van de Nachtburgemeester, fotografen én champagne. Meedoen met Andy’s 15 Minutes of Fame Gallery 
kan uitsluitend via aanmelding:famegallery@stedelijk.nl. Wees er snel bij want vol = vol!

20.30 – 21.30 uur: De kunst van een ster worden
Andy Warhol omringde zich met sterren. Uiteindelijk werd hij zelf wereldberoemd en voorspelde hij dat iedereen fifteen minutes of fame zou krijgen. Hoe is het om een ster te zijn? Hoe wordt je een celeb? Heeft beroemd worden nog iets met talent te maken? Of kan iedereen dat, via YouTube en Idols? Isolde Hallensleben (Jakhals bij DWDD) leidt het debat, deelnemers zijn onder anderen: Vieze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, Maarten Reesink (leerstoel media en cultuur, UvA), Sunny Bergman (documentairemaakster VPRO) én een soap celebrity.

21.30 – 23.30 uur: Screentest yourself met casting director Hans Kemna
Andy Warhol maakte van iedereen die zijn Factory bezocht een screentest. Hoe gedraag je je voor de camera? Test hoe mediageniek je bent? Doe de screentest in de Studio Room van de Warhol-tentoonstelling onder leiding van Hans Kemna en win een inschrijving bij Kemna Casting.

22 – 23 uur: Andy Candy: Workshop taart maken
Andy Warhol (Andy Candy voor intimi) was verslaafd aan snoep. Deze workshop Warholiaans taartversieren wordt gegeven door Abel van De taart van m’n tante. 
Plaatsen: beperkt en tijdens de n8 te winnen.

23 – 02 uur: Warholiaanse muziek!
Lekker de museumn8 in- en uitswingen op de klanken van Dj Aardvarck!

Passe-partouts: verkrijgbaar via alle verkooppunten van Ticket Service Nederland, € 14 (excl. servicekosten).
Tentoonstellingen in Stedelijk Museum CS tijdens de n8: Scènes en Sporen – video, fotografie en installaties uit de collectie / Cruel Bonsai – Heringa/Van Kalsbeek / Andy Warhol – Other Voices, Other Rooms.