Nieuws — 5 sep 2018

Enrica Flores d'Arcais is het nieuwe hoofd Development bij het Stedelijk Museum Amsterdam.

In voorgaande functies als Managing Director van een Europese Publishing Group en als Business development adviseur bij EdenSpiekermann werkte zij voor organisaties als o.a. DaimlerChrysler Europe, de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, de wethouder van Cultuur van Siena, Philips Global en het Berliner Philharmonisch.

In haar functie als Hoofd Business Development en Outreach van de European Cultural Foundation (ECF) leidde zij een internationaal team van ervaren professionals op het gebied van Fondsenwerving, Sponsoring, Partnership development en Communicatie. Als lid van de directie vervulde Enrica een sleutelfunctie in het zichtbaar maken van ECF in Europa en in de groei van de financiële basis van de organisatie.

“We zijn blij en trots dat we met Enrica een senior manager aan ons managementteam toe kunnen voegen. Enrica brengt een combinatie mee van professionaliteit, brede culturele affiniteit en ondernemerschap die ik aantrekkelijk en waardevol vind voor ons museum en onze ambitie,” aldus interim directeur Jan Willem Sieburgh.

Foto: Ineke Oostveen

“Ik wil mijn internationale werkervaring graag inzetten voor een belangrijk instituut als het Stedelijk Museum, dat een icoon is in de internationale kunstwereld. Ik zie er zeer naar uit het Stedelijk nog toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor partners, begunstigers en sponsors en voor een groot (inter-)nationaal publiek.”

— Enrica Flores d'Arcais

Enrica Flores d’Arcais zal per 1 oktober 2018 beginnen in het Stedelijk Museum.