Nieuws — 8 jun 2006

Met ingang van 1 september 2006 treedt Marjolijn Bronkhuyzen in dienst bij het Stedelijk als sectorhoofd Marketing & Communicatie.

Bronkhuyzen (Yokohama, 1963) is momenteel werkzaam bij de VPRO. Bij het Stedelijk gaat ze leiding geven aan de afdeling Marketing & Communicatie, waaronder ook educatie, pers en publiciteit vallen. Tevens neemt ze als sectorhoofd plaats in het vernieuwde Managementteam.

Sinds 1992 is Marjolijn Bronkhuyzen in dienst van de VPRO, eerst als hoofd Communicatie en vanaf 1995 als Manager PR, Uitgeverij en Backstage. Bronkhuyzen is bij de VPRO onder meer verantwoordelijk voor de corporate communicatie en externe betrekkingen. Onder haar leiding werden allianties gesloten met diverse culturele organisaties en festivals als het IDFA, Cinekid en het IFFR. Ook stond ze aan de basis van de uitgeverij van de VPRO en van het loyaliteitsprogramma Backstage.

Bij het Stedelijk zal de heropening van het museum aan het Museumplein in 2008 en het uitdragen van het nieuwe beleid haar speciale aandacht krijgen