Nieuws — 19 sep 2006

Op 21 september 2006 vindt in Stedelijk Museum CS de presentatie plaats van de catalogus van aanwinsten voor de collectie van het Stedelijk Museum, verworven onder het directoraat van Rudi Fuchs (1993-2003).

De catalogus is een vervolg op eerdere aanwinstencatalogi, zoals die van Edy de Wilde (20 jaar verzamelen, 1984) en de catalogus van aanwinsten onder het directoraat van Wim Beeren (Aanwinsten 1985-1993).

De presentatie vindt plaats in de foyer van het Stedelijk Museum CS op donderdag 
21 september van 17:00 tot 19:00 uur. Gijs van Tuyl, directeur Stedelijk Museum, en Rudi Fuchs zullen beiden een korte speech houden.

In tegenstelling tot eerdere overzichtscatalogi, is nu niet voor een overzicht van enkel de aanwinsten in de disciplines schilderkunst, beeldhouwkunst en audiovisueel gekozen, maar is uit alle disciplines een verantwoorde keuze gemaakt door de betreffende collectieconservatoren. Zo komen ook de aanwinsten op het gebied van tekeningen, prenten, fotografie, kunstenaarsboeken, toegepaste kunst, industriële vormgeving en grafische vormgeving aan bod. Binnen deze keuzen zijn de gegevens van de kunstwerken zo volledig mogelijk vermeld en deze zijn vergezeld van een kleurenafbeelding. De overige aanwinsten worden met beperkte gegevens en zonder afbeelding in het tweede deel van de catalogus weergegeven.

Rudi Fuchs: Aanwinsten Stedelijk Museum Amsterdam 1993 - 2003, Stedelijk Museum Amsterdam catalogus, nr. 879.

Projectleider en eindredacteur: Geurt Imanse, m.m.v. Saar Groenevelt en Jan Hein Sassen.
Redactie: Jan van Adrichem, Nicole Delissen, Saar Groenevelt, Geurt Imanse, Maurice Rummens, Jan Hein Sassen, Margreeth Soeting. 
392 pp. ISBN 90-5006-168-0
Vormgeving: Walter Nikkels, Dordrecht / Düsseldorf met assistentie van Neil Holt / Keulen.
Veenman Drukkers, Rotterdam. Distributie via Veenman Publishers, Rotterdam.

De catalogus is te koop in de museumwinkel voor € 69,-.