Het museum is momenteel gesloten. Wij hopen je snel weer te kunnen ontvangen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuws — 18 apr 2016

Amsterdam, 13 april 2016 – Zondag 17 april vindt voor de derde keer de Rabo Familiedag plaats in het Stedelijk Museum Amsterdam. Met 2000 reserveringen is deze dag vol gratis activiteiten uitverkocht. De Rabo Familiedag staat dit jaar geheel in het teken van de Amsterdamse School met kunstenaarsworkshops, muziek, dans, theater en speedtours. Er is een ochtend- (10-13 uur) en middagprogramma (14-17 uur).

Karin van Gilst, zakelijk directeur Stedelijk Museum Amsterdam: “Wie is er niet groot geworden in het Stedelijk? Generaties Amsterdammers en Nederlanders hebben dierbare herinneringen aan hun eerste contacten met moderne kunst in ons museum. We vinden het dan ook fantastisch om dankzij de Rabobank weer zoveel families en kinderen over de vloer te hebben. Wie weet wat voor moois hier weer uit voortkomt.” 

Programma Rabo Familiedag op 17 april 

Families kunnen aan de slag met het bedrukken van t-shirts, begeleid door Christie van der Haak, of de workshop ‘affiches maken’ volgen, helemaal in de stijl van de Amsterdamse School. Grafisch vormgever Bob van Dijk geeft uitleg en tips. Ook is er een cursus Lindy-Hop, over de dansstijl ontstaan in de jaren 20 en 30, en een theaterworkshop in samenwerking met de Stadsschouwburg. Tussendoor pauzeren kan in het Zadelhoff Café met een speciaal Familiemenu. De zelfgemaakte Amsterdamse Schoolklok mag aan het einde van de dag mee naar huis; een mooie herinnering aan een onvergetelijke dag met familie in het Stedelijk. 

Over de Amsterdamse School 

Wonen in de Amsterdamse School is een spectaculair overzicht van interieurontwerpen van de Amsterdamse School. De architectuur van deze stroming is beroemd, het Stedelijk presenteert nu de meubelen, lampen, klokken, keramiek, textiel en behang. Dit alles in uitbundige vormen en diepe kleuren. De tentoonstelling bevat ook een werkplaats, waar bezoekers nagemaakte meubelen kunnen uitproberen en zelf een Amsterdamse Schoolklok kunnen maken. 

Rabobank Amsterdam hoofdsponsor Stedelijk Museum Amsterdam 

Rabobank Amsterdam is hoofdsponsor van het Stedelijk Museum Amsterdam. De bank draagt bij aan grote tentoonstellingen en investeert nadrukkelijk in de educatieve projecten van het museum. Een van de uitingen daarvan is de Rabo Familiedag.

Noot voor de redactie: 
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de Press Office van het Stedelijk Museum, 020 - 573 2660 / 656 of pressoffice@stedelijk.nl