Nieuws — 10 jul 2011

Het Stedelijk Museum is verheugd om aan te kondigen dat Rabobank Amsterdam een driejarige sponsorovereenkomst met het museum is aangegaan. Rabobank Amsterdam, die het tijdelijke programma Temporary Stedelijk 2 al ondersteunt, is bij deze ook hoofdsponsor van het museum en zal bijdragen aan toekomstige grote tentoonstellingen en educatieve projecten van het museum. Beide partijen ondertekenen op dinsdag 10 mei om 14 uur in het museum de overeenkomst.

Ann Goldstein, directeur Stedelijk Museum: “Het Stedelijk Museum is zeer vereerd met de keuze van de bank voor het museum en we zien uit naar een langdurige samenwerking. Het is duidelijk dat de Rabobank en het Stedelijk een gezamenlijke visie hebben op het internationale profiel van dit instituut en van deze stad. Daarin zien we veel mogelijkheden voor de toekomst.”

Patrick van Mil, zakelijk directeur van het Stedelijk Museum: “Ik ben buitengewoon gelukkig met deze samenwerking. Het Stedelijk Museum en de Rabobank hebben veel gemeen: een stevige worteling in Amsterdam, in combinatie met een gezonde ambitie om zich internationaal te profileren. Zowel in zakelijk als persoonlijk opzicht ervaar ik de Rabobank als een uiterst constructieve en betrouwbare partner. We gaan met elkaar een mooie toekomst tegemoet.”

Alphons Kurstjens, directievoorzitter Rabobank Amsterdam: “Ik ben enorm trots dat we samenwerken met het Stedelijk Museum. Een museum dat een internationaal programma aanbiedt en kunst en cultuur, ook via educatie, breed toegankelijk maakt. Om het Stedelijk Museum hierbij te ondersteunen zijn we de meerjarige samenwerking aangegaan.”

Met de komst van Rabobank Amsterdam als hoofdsponsor ziet het Stedelijk Museum zijn wens naar uitbreiding van meerjarige, structurele partnerships in vervulling gaan. De ondersteuning van de Rabobank maakt het mede mogelijk jaarlijks een grote internationale tentoonstelling te realiseren en de educatieve projecten van het museum verder uit te bouwen.

Een voorname reden voor Rabobank Amsterdam om het Stedelijk Museum te ondersteunen, is dat de bank met haar steun wil bijdragen aan de internationale positie van Amsterdam en de verbetering van het leef- en vestigingsklimaat in de stad. Kunst en cultuur zijn belangrijk voor de uitstraling en leefbaarheid van Amsterdam en het aantrekken en behouden van grote bedrijven. Het Stedelijk Museum is voor de bank in dit licht een toonaangevende instelling, die hier aan bijdraagt en kunst tegelijkertijd breed toegankelijk maakt.

Met het ondertekenen van het contract bezegelen de directeuren Alphons Kurstjens, Ann Goldstein en Patrick van Mil de gedeelde internationale ambitie. Beide organisaties hebben de wens om gezamenlijk projecten te ontwikkelen die de aandacht vestigen op de rijke en wereldvermaarde collectie van het museum en het werven van nieuw publiek, nationaal en internationaal.

Meer informatie:Rabobank Amsterdam is een bank van en voor de Amsterdammers. Met haar structuur is zij tot in de haarvaten van de samenleving aanwezig. Tegelijkertijd maakt de bank onderdeel uit van een wereldwijd internationaal netwerk. De bank helpt Amsterdammers bij het realiseren van hun ambities door hen te helpen om hun eigen ontwikkeling mogelijk te maken. Dat doet de bank door het aanbieden van uitstekende financiële dienstverlening via vestigingen in de stad en via internet. Klanten kunnen bovendien lid worden van de coöperatieve bank. Als lid hebben zij invloed en zeggenschap. Zowel op de dienstverlening als op de maatschappelijke rol die de bank inneemt in de stad. Meer informatie over Rabobank Amsterdam is beschikbaar op www.rabobank.nl/amsterdam.

Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland. Het historische gebouw is gerestaureerd en geopend met het tijdelijke programma Temporary Stedelijk 2. Het museum wordt momenteel uitgebreid met een nieuwe vleugel – een ontwerp van Benthem Crouwel Architekten – die meer dan ooit ruimte zal bieden voor de collectie en voor tentoonstellingen. Meer informatie en nieuws is te lezen op www.stedelijk.nl.