Het museum is open en veilig te bezoeken. Denk je aan je tijdslot, coronatoegangsbewijs en mondkapje?

Nieuws — 9 jun 2004

Op zaterdag 5 juni heeft burgemeester Job Cohen namens het college van B&W de gouden museummedaille uitgereikt aan voormalig Stedelijk-directeur Rudi Fuchs. Dit gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie in het Stedelijk Museum CS op de Oosterdokskade.

Fuchs begon in 1975, na een studie Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Leiden, zijn carrière als wetenschappelijk medewerker aan het Kunsthistorisch Instituut. Ook was hij in die periode docent-begeleider aan de Ateliers ’63 in Haarlem. In de daaropvolgende jaren was hij directeur van een aantal musea in binnen- en buitenland, waaronder het Gemeentemuseum Den Haag. Daarnaast vervulde hij tal van bestuursfuncties.

Rudi Fuchs was van februari 1993 tot januari 2003 directeur van het Stedelijk Museum. Eerder ontvingen Wim Beeren bij zijn afscheid als directeur van het Stedelijk Museum, Judith Belinfante bij haar afscheid als directeur van het Joods Historisch Museum en Wil Pieterse bij haar afscheid van het Amsterdams Gemeentearchief deze onderscheiding.

De gouden museummedaille wordt verleend bij het afscheid van een directeur van een (groot) gemeentemuseum of –archief.
 
De afscheidsspeech van burgemeester Cohen