Voor de Marina Abramović-tentoonstelling geldt een toeslag. Zie Stedelijk.nl/toeslag, ook voor uitzonderingen.

Nieuws — 6 okt 2016

De School zal het komende jaar op verschillende plekken in haar pand tentoonstellingen realiseren met eigentijdse kunstenaars in samenwerking met verschillende musea en instituten. Deze tentoonstellingen zullen ingeluid worden met een spannende opening, genaamd Tijdgenoten. Tijdgenoten is een avond waar muziek, performance en kunst samenkomen in de nacht. Voor de eerste editie op donderdag 13 oktober zal De School samenwerken met het Stedelijk Museum Amsterdam en de Frans/Algerijnse kunstenaar Mohamed Bourouissa. Na de opening op 13 oktober zal de expositie t/m 27 november doordeweeks gratis te bezichtigen zijn van 12:00 tot 21:00 en tijdens reguliere clubavonden.

Mohamed Bourouissa (1978, Blida, Algerije) staat bekend om zijn directe, krachtige kleurenfoto’s van jongeren en het dagelijks leven in de buitenwijken van Parijs. Bourouissa is geïnteresseerd in systemen, de manier waarop de maatschappij in elkaar zit en de wijze waarop sociale processen in gang worden gezet. Hij werkt, anders dan de klassieke geëngageerde fotograaf, altijd binnen en samen met gemeenschappen. Het werk van Bourouissa draait om individuen en hun plaats in de maatschappij. Zo is zijn werk Légende, te zien in de rookruimte van De School, gebaseerd op beeld van illegale sigarettenverkopers rond het Parijse metrostation Barbès.

Vorig jaar kocht het Stedelijk Museum een foto en een tweeschermsvideo gemaakt door Bourouissa. Beide werken vormen een facet van het project Horseday (2013-heden). Dit najaar toont het Stedelijk ze als onderdeel van een door de kunstenaar vormgegeven ruimtevullende installatie.

Het Stedelijk Museum presenteert vanaf 13 oktober drie video-installaties en een foto expositie van Mohamed Bourouissa in De School. In het Stedelijk Museum zelf is t/m 1 januari 2017 Bourouissa’s installatie Horseday te zien.

Algemene info Tijdgenoten #1  

Kunstenaar: Mohamed Bourouissa

Werken: La valeur du produit, ALL-IN, Légende

Opening: 13 oktober 2016 vanaf 20:00 uur

Data lopende tentoonstelling: 14 oktober t/m 27 november 2016 

Meer infowww.deschoolamsterdam.nl.

-

Noot voor de redactie:

Meer informatie, interviewverzoeken, perskaarten of beeldmateriaal via Frans Bootsman, press@deschoolamsterdam.nl