Nieuws — 5 jun 2011

Het Stedelijk Museum is partner van het Koninlijk Concertgebouw in de AAA-serie en biedt nu de gelegenheid om op 15 december a.s. om 20.15 uur het Koninklijk Concertgebouworkest in de Grote Zaal te bezoeken tegen het speciale tarief van € 10,- (inclusief drankjes, garderobe, gebruik van tram en bus en administratiekosten). Klik hier om kaarten te bestellen.  

Tijdens dit concert in de AAA-serie, met als thema 'Illusies', beleeft 'Insomnium' van huiscomponist Detlev Glanert zijn Nederlandse première. Behalve muziek van Glanert, klinkt ook de Achtste symfonie van zijn leraar Hans Werner Henze.

Iedere beroemde compositie van Bach, Mozart of Mahler is ooit in première gegaan en heeft zich gaandeweg genesteld in de oren van luisteraars. Soms drong zo'n stuk meteen door tot het standaardrepertoire en soms pas na rijping in de tijd. Tijdens de concerten in de AAA-serie kunt u kennismaken met de nieuwste muziek, geplaatst in de rijke traditie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Kan een nieuw werk in de toekomst deel uit gaan maken van het standaardrepertoire? Wie weet bent u wel getuige van een historisch moment in de muziekgeschiedenis.

Op het youtubekanaal van het Koninklijk Concertgebouworkest www.youtube.com/rcolive staat een kort portret van de muziek en denkwereld van Detlev Glanert.

Lees meer over het programma ‘Confrontaties’ op vrijdagmiddag 16 december