Nieuws — 13 okt 2016

Amsterdam, 13 oktober 2016 - Op vrijdag 21 oktober 2016 staat de Friday Night in het teken van boeken, met Stedelijk Book Club: Press! Print! Publish! 

Het boek heeft zich bewezen als een tijdloos en relevant medium, en is ondanks de opkomst van digitale media nog steeds een geliefd verzamelobject. Dit viert het Stedelijk jaarlijks door een podium te bieden aan een selectie interessante auteurs en uitgevers, om het belang van onafhankelijke uitgevers te onderschrijven.

Deze eerste editie van de Stedelijk Book Club staat in het teken van beeld, taal en de relatie tussen deze twee uitingsvormen. Hoe worden beelden omgezet in woorden, en andersom? Door het hele gebouw vinden presentaties en voordrachten plaats door schrijvers en kunstenaars. Ook is er een speciale samenwerking met studenten van de afdeling Beeld & Taal van de Gerrit Rietveld Academie. In het Teijin Auditorium is gedurende de hele avond het boek Telcosystems Resonanz te zien en te horen. De entreehal biedt plaats aan een installatie van het collectief De JongeHonden, waarin je gedachten door middel van een hersenscan worden omgezet in een letter.

Dit event wordt live uitgezonden door online radiostation JaJaJaNeeNeeNee.

Uiteraard is ook de bibliotheek onderdeel van Stedelijk Book Club. Hier vindt de jaarlijkse boekverkoop plaats, waar bezoekers talrijke publicaties over hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland kunnen aanschaffen, zowel gebruikte als gloednieuwe exemplaren. 

Locatie

verschillende plekken in het museum

Tijd

19.00 - 22.00 uur

Voertaal

Nederlands en Engels

Toegang

volwassenen € 15 / studenten € 10 / Museumkaart
+ € 3 toegang publieksprogramma

Reserveren

Tickets

*inclusief toegang tot het museum, de tentoonstelling Jean Tinguely – Machinespektakel en de workshop.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de Press Office van het Stedelijk Museum, 020 - 573 2660 / 656 of pressoffice@stedelijk.nl