Nieuws — 6 feb 2013

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam reikte de BankGiro Loterij de bedragen uit aan meer dan 65 culturele organisaties uit heel Nederland. Het Stedelijk Museum Amsterdam is de aankomende drie jaar begunstigde van de BankGiro Loterij en wordt ondersteund met een schenking van 200.000 euro per jaar.

Karin van Gilst, algemeen directeur Stedelijk Museum: “Dit is een heel mooi moment voor ons, een nieuw begin. Het Stedelijk Museum is open, de bezoekers stromen toe. We genieten van de positiviteit om ons heen en zijn heel erg blij met de steun van de BankGiro Loterij. Deze donatie is een belangrijke stap om onze ambities voor aankopen in onze collectie waar te kunnen gaan maken. Net als in het verleden wil het Stedelijk vandaag aankopen wat morgen tot ons erfgoed zal gaan behoren. Deze donatie stelt ons in staat dit te gaan doen, ter ondersteuning van de kunstwereld, maar bovenal ter inspiratie van het publiek.”

Het Stedelijk Museum heropende eind september 2012 en trok vorig jaar meer dan 300.000 bezoekers.

Over de BankGiro Loterij

Dankzij haar 650.000 deelnemers kan de BankGiro Loterij dit jaar ruim 64 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam reikte de BankGiro Loterij de bedragen uit aan meer dan 65 culturele organisaties uit heel Nederland.

Ook andere Amsterdamse organisaties deelden mee, waaronder het Van Gogh Museum, Theater Carré, Eye Film Instituut, het Scheepvaartmuseum en Het Rijksmuseum.

Door mee te spelen met de BankGiro Loterij steunen deelnemers alle vormen van cultuur in Nederland en maken zij kans op prijzen. In 2012 kochten zij loten voor in totaal 128.418.493 euro. De helft daarvan is bestemd voor culturele organisaties. De loterij kon zo 64.209.247 euro verdelen onder vele culturele organisaties.

BankGiroLoterij