Nieuws — 12 feb 2010

De BankGiro Loterij heeft het Stedelijk Museum een eenmalige bijdrage van € 500.000 toegekend. Het Stedelijk Museum is daarmee voor het eerst beneficiënt van de loterij. Het Stedelijk zal de bijdrage aanwenden voor de presentatie en ontsluiting van de collectie moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in het nieuwe museum.

Reactie Ann Goldstein, directeur Stedelijk Museum: “Iedereen bij het Stedelijk Museum is ontzettend blij en zeer vereerd dat de BankGiro Loterij deze fantastische bijdrage aan ons heeft toegekend. Het steunt het Stedelijk in de missie de kunstschatten in onze collectie te delen met het publiek als het museum heropent. We zijn dan ook zeer trots op deze nieuwe band met de BankGiro Loterij.”

Nu publieksfuncties als entree, horeca en winkel in de nieuwbouw zullen komen, zal er meer dan ooit in de geschiedenis van het museum ruimte zijn om de wereldberoemde collectie te tonen in het historische gebouw.

Minister Plasterk sprak vanmiddag tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij, waar de verdeling van de gelden uit 2009 onder de culturele instellingen bekend werd gemaakt. De minister onderstreepte het belang van de loterij voor het Nederlands cultureel erfgoed. De BankGiro Loterij gaf dit jaar circa zestig miljoen euro aan 62 culturele instellingen, onder meer aan het Haagse Panorama Mesdag en het Armando Museum in Amersfoort, dat na brand herbouwd moet worden.

Lees meer over de verdeling van de gelden uit 2009 onder de culturele instellingen