Nieuws — 25 jul 2013

Het Stedelijk Museum is partner van de World Interiors Meeting, die van 5 tot en met 7 september in de Beurs van Berlage plaatsvindt. Dit internationale congres over interieurarchitectuur en –design wordt voor het eerst in Nederland gehouden. Ruim 70 sprekers zijn aanwezig – onder wie Liesbeth van der Pol, Hedy d’Ancona, Evelyne Merckx, Michael Braungart (DE) en Karan Grover (IND) -  en bezoekers uit vele landen, waaronder China. Exclusief voor hen zullen conservatoren van het Stedelijk, Ingeborg de Roode, Carolien Glazenburg en Marjan Boot op donderdagavond 5 september een rondleiding geven door de nieuwbouw en de collectiepresentatie Vormgeving. Met als hoogtepunt van interieurdesign natuurlijk de Harrenstein slaapkamer van Gerrit Rietveld uit 1926 – een van de weinige overgebleven interieurs van De Stijl.

Tijdens het congres worden vele verschillende typen interieurs belicht, waaronder die in kantoren, zorginstellingen, educatieve gebouwen, winkels en de vrijetijdssector. Kortom, interieurs waarmee iedereen te maken heeft. Het is een unieke gelegenheid om te worden bijgepraat en mee te discussiëren over de problematiek van het behoud van belangrijke interieurs, over de stand van zaken van de hedendaagse vormgeving en over de toekomst van het interieur. 

Er zijn nog kaarten. Ga naar www.meeting.inamsterdam.org voor meer info en aanmelding. Vergeet dan niet uw interesse voor de rondleiding in het Stedelijk kenbaar te maken.