Voor de Marina Abramović-tentoonstelling geldt een toeslag. Zie Stedelijk.nl/toeslag, ook voor uitzonderingen.

Nieuws — 2 jul 2004

De Stichting Fondsenwerving -en beheer uitbreiding en renovatie Stedelijk Museum is verheugd bekend te kunnen maken dat zij kan voldoen aan de eis van de gemeente Amsterdam tot het bijeen brengen van € 22,6 miljoen.

Dit is in lijn met de opdracht die het gemeentebestuur van Amsterdam het Stedelijk Museum meegaf om vóór de zomer € 22,6 miljoen bij derden in te zamelen als voorwaarde voor het definitief toezeggen van een aanvullende bijdrage van € 10 miljoen. Met deze aanvullende bijdrage komt de totale bijdrage van de gemeente Amsterdam aan de bouwplannen op € 67,6 miljoen. De extern geworven gelden zijn inclusief een eenmalige rijksbijdrage van € 5 miljoen.

De Stichting Fondsenwerving - en beheer uitbreiding en renovatie Stedelijk Museum, de Raad van Toezicht i.o. en de directie van het Stedelijk Museum zijn gezamenlijk van mening dat er nog € 5 miljoen euro geworven dient te worden om het totale project veilig te stellen.

De Stichting Fondsenwerving -en beheer uitbreiding en renovatie Stedelijk Museum werd in januari dit jaar opgericht met als doel het verwerven van gelden die ten behoeve komen van de renovatie en uitbreiding van het Stedelijk Museum aan de Paulus Potterstraat. 
Het bestuur van de stichting bestaat uit zes leden. Naast de twee voorzitters Morris Tabaksblat en Cor van Zadelhoff, zijn dat mevrouw Els van der Plas en de heren Yoeri Albrecht, Rijkman Groenink en Joop van den Ende.

Interim-directeur Hans van Beers is onder de indruk van het werk dat de stichting tot nu toe heeft verzet voor het Stedelijk: “Een formidabele prestatie: 22,6 miljoen euro is een pittig bedrag. Ik ken weinig voorbeelden waarbij op zo’n korte termijn een bedrag van deze omvang voor een cultureel gebouw bijeen is gebracht door fondsen, sponsors en particulieren.”

Totdat het definitieve resultaat van de Stichting Fondsenwerving bekend is, zullen geen verdere mededelingen worden gedaan over de voortgang van de geldwerving en individuele sponsoren en donateurs.