Voor de Marina Abramović-tentoonstelling geldt een toeslag. Zie Stedelijk.nl/toeslag, ook voor uitzonderingen.

Nieuws — 5 jul 2005

De Stichting Fondsenwerving en -beheer uitbreiding en renovatie Stedelijk Museum heeft 4 juli jongstleden bekendgemaakt welke bedrijven, organisaties en personen de voorgenomen verbouwing van het Stedelijk tot nu toe financieel ondersteunen. Naast de VandenEnde Foundation,

ABN AMRO, Pon’s Automobielhandel BV/Audi en het Ministerie van OCW, die al eerder naar buiten kwamen, zijn dat onder meer Delta Lloyd Groep, Schiphol Group en TNT naast tal van andere bedrijven en ook een aantal particulieren.

De reeks founders werd bekend gemaakt op een feestelijke bijeenkomst in de ambtswoning van de Burgemeester van Amsterdam, Job Cohen. Deze noemde het “uniek en hartverwarmend dat het museum zoveel draagvlak blijkt te hebben in stad en land, waaruit maar weer mag blijken dat een tot de verbeelding sprekend museum voor moderne kunst van absoluut belang is voor Amsterdam, het culturele brandpunt van Nederland”.

Cor van Zadelhoff, die samen met Morris Tabaksblat voorzitter is van de Stichting Fondsenwerving, noemt het uniek dat hij tot nu toe in de gesprekken met mogelijke donateurs zoveel goodwill is tegengekomen. “Iedereen vindt dat het Stedelijk Museum zijn plaats in de wereldtop weer moet kunnen opeisen”. Overigens is de fondsenwerving voor de renovatie en nieuwbouw van het Stedelijk Museum nog niet klaar. Van Zadelhoff: “We zijn er nog niet. Mede omwille van risicospreiding streven we naar een eindresultaat van 25 miljoen Euro”.

Aan Gijs van Tuyl, sinds 1 januari 2005 directeur van het Stedelijk, de taak om samen met de medewerkers van het museum verder invulling te geven aan de positionering van het nieuwe museum. De oplevering van het gerenoveerde en uitgebreide museum aan het Museumplein staat voor medio 2008 gepland.

Meer informatie: Stedelijk Museum, persvoorlichting, 020-5732.656

Overzicht Founders en Donateurs dd 4 juli 2005

ABN AMRO
Achmea
BankGiro Loterij
Blauwhoed B.V.
Bouwfonds MAB - Meyer Bergman
Dolf en Antoinetty van den Brink
Clifford Chance
CMS Derks Star Busmann
DDB Amsterdam
Delta Lloyd Groep
G & S Vastgoed b.v.
De heer drs. L.G.M.R. Geeris
Gelderland Groep
Heijmans N.V.
Hilders Groep
Hörmann
Houthoff Buruma N.V.
Imtech Infra B.V.
Keyser & Mackay Stichting
Koninklijke Ahrend N.V.
Lensvelt
M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting
Maarsen Bouw en Ontwikkeling (MBO) B.V.
Maison van den Boer B.V.
Ministerie van OCW
Nederlandsche Waterschapsbank N.V.
De heer J. Onderdijk
P2 Group
Pon's Automobielhandel BV/Audi
Prins Bernhard Cultuurfonds
Riaskoff Holding 
Schiphol Group
Select Catering
Sotheby's
Stadsdrukkerij Amsterdam N.V.
Stedelijk Museum Business Club
Stichting K.F. Hein Fonds
Theo van Gogh Stichting
TNT
VandenEnde Foundation
VSBfonds
De heer drs. C. van Zadelhoff