Nieuws — 11 jul 2018

Gisteren reed de laatste Museumpleinbus van een zeer succesvol schooljaar, waarin 24.000 leerlingen zijn vervoerd.In de afgelopen zes jaar ontvingen het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Rijksmuseum met de Museumpleinbus meer dan 100.000 basisschoolleerlingen. Wegens het grote succes verlengen de musea de samenwerking tot en met 2020. Door het bieden van gratis en op maat vervoer maken de drie musea een bezoek voor leerlingen toegankelijk.   

Museumpleinbus

In 2012 presenteerden de drie musea met trots de Museumpleinbus. Met de bus bezoeken sommige leerlingen voor de allereerste keer in hun schooltijd het Van Gogh Museum, Stedelijk Museum en Rijksmuseum. Daar maken zij kennis met de (kunst)geschiedenis door middel van een interactief programma langs de hoogtepunten in de musea. Inmiddels hebben de musea meer dan 100.000 leerlingen ontvangen.

De Museumpleinbus biedt gratis vervoer naar het Museumplein voor leerlingen uit groep zes, zeven en acht van scholen binnen een straal van 60 kilometer van de ring A10 van Amsterdam. Hiermee worden vrijwel de gehele provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht bereikt. De drie musea presenteren met elkaar een overzicht van de hoogtepunten van de Nederlandse kunstgeschiedenis met Rembrandt, Van Gogh en De Stijl, vanaf de 17e eeuw tot nu, en bieden een op elkaar afgestemd educatief programma.

Ivonne Donker van de Violenschool uit Hilversum: ‘Prettig om kinderen een kans te kunnen geven. Want uit zichzelf zullen er heel veel leerlingen zijn die niet in een museum komen en op deze manier met de groep en een gids kunnen ze gewoon heel veel leren.’

Voor meer informatie zie  www.museumpleinbus.nl