Nieuws — 21 dec 2011

Kijk- en koopdagen in voormalig depot van Stedelijk Museum Amsterdam

Maandag 5 maart van 10.00 -17.00 uur
Dinsdag 6 maart van 12.00 - 18.30 uur

Adres: Deccaweg 26 te Amsterdam

Samenwerken maakt in tijden van bezuinigingen het verschil. Museumplaats, de virtuele marktplaats voor culturele instellingen, is dan ook trots om met het Stedelijk Museum samen te werken om het hergebruik van materiaal in de culturele sector te stimuleren. Het Stedelijk maakt zich op voor de verhuizing van de kantoren naar de nieuwbouw aan het Museumplein en biedt graag overtollig kantoor- en tentoonstellingsmeubilair aan aan collega’s in het veld, zodat er niets onnodig vernietigd hoeft te worden. 

Musea kampen, meer dan ooit, met een beperkt budget. Museumplaats is hier een uitkomst. Op deze virtuele marktplaats voor culturele instellingen, een initiatief van professionals uit de culturele sector, worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Alles kan hier worden verhandeld, behalve kunst: gebruikt kantoor- en tentoonstellingsmateriaal, sokkels, vitrines, lampen, portofoons, en dergelijke. Museumplaats zet zich in voor hergebruik van materialen – dit komt zowel het budget als het milieu ten goede. Bovendien wordt via dit meeting point meer gedeeld dan spullen; nieuwe contacten leiden vaak tot uitwisseling van kennis. 

Kijk- en koopdagen 

Culturele instellingen die interesse hebben zijn welkom op de kijk- en koopdagen in het voormalig depot van het Stedelijk Museum, op maandag 5 maart van 10.00 – 17.00 uur en dinsdag 6 maart van 12.00 – 18.30 uur. Kijkers worden begeleid door het team van Museumplaats en materialen kunnen die dagen direct tegen een vergoeding meegenomen worden.

NB de verkoop is nadrukkelijk niet bedoeld voor particulieren, maar voor leden van Museumplaats. 

dinsdag 6 maart van 12.00 -18.30 uur