Nieuws — 23 dec 2010

Stedelijk Museum continueert tijdelijk programma, met de collectie centraal
Opening: 3 maart 2011

De tijdelijke openstelling van het Stedelijk Museum is een succes: de deuren zijn open en zowel kunst als bezoekers kunnen na zeven jaar sluiting weer het gebouw in. Het Stedelijk Museum is dan ook erg blij aan te kunnen kondigen dat het tijdelijke programma wordt voortgezet in 2011.

Het eerste deel van The Temporary Stedelijk at the Stedelijk Museum loopt nog tot en met 9 januari 2011. Het Stedelijk zal op 3 maart 2011 een geheel nieuw programma presenteren, waarbij de beroemde collectie moderne en hedendaagse kunst en vormgeving centraal staat.

De nieuwe tentoonstelling zal wederom een experimenteel en avontuurlijk karakter hebben. Aangezien het nog altijd gaat om een onvoltooid en ongeklimatologiseerd gebouw, zal het Stedelijk Museum de werken uit de collectie op een innovatieve manier presenteren, aangepast aan de (klimaat)omstandigheden in het gebouw. Het nieuwe tijdelijke programma zal ook ditmaal een levendig en gevarieerd publieksprogramma bevatten met performances, lezingen, filmavonden en evenementen. Educatie krijgt wederom een prominente rol, met een eigen workshopruimte en een doorlopend programma voor kinderen, families, scholieren en volwassenen.

Stedelijk Museum directeur Ann Goldstein: “Met The Temporary Stedelijk is het museum weer een levendige en actieve plek waar, ook tijdens de langdurige bouwperiode, volop aandacht is voor kunst en voor bezoekers. Het Stedelijk Museum is erop gebrand zijn publieke rol te kunnen blijven vervullen, voor de bezoekers die ons hebben gemist envoor de bezoekers die nu voor het eerst met het museum kennismaken. Ik beschouw dit als een uitgelezen kans om het heft in eigen handen te nemen, en om dit tot een bijzondere periode in de geschiedenis van het museum te maken. Cultuur produceren en geschiedenis maken: dat is waar het om gaat, dat is precies waar we voor zijn en wat we moeten doen. We mogen er met zijn allen trots op zijn dat het Stedelijk Museum zijn weg aan het terugvinden is in het leven van de bezoekers en in het bredere internationale kunstdiscours.”

The Temporary Stedelijk at the Stedelijk Museum heeft inmiddels, sinds de opening eind augustus, ruim 82.000 bezoekers getrokken. 
De twee tentoonstellingen Monumentalisme en Taking Place, zijn nog tot en met 9 januari 2011 te zien. Daarna zal het museum een periode gesloten zijn ter voorbereiding vanThe Temporary Stedelijk 2.

Eind januari volgen meer details over de inhoud van het nieuwe tijdelijke programma.