Nieuws — 17 mei 2010

Met de grote heropening van het volledig gerenoveerde en uitgebreide gebouw in het vooruitzicht, bereidt het Stedelijk Museum The Temporary Stedelijk voor, een programma dat in 2010 plaats zal vinden in het historische gebouw, in het jaar waarin het museum 115 jaar bestaat.

Als opdrachtgever van de renovatie en uitbreiding van het Stedelijk Museum stelt de gemeente Amsterdam het pand beschikbaar voor tijdelijk gebruik. Het speciale programma dat het museum organiseert zal lopen van 28 augustus 2010 tot begin januari 2011, voorafgaand aan de voltooiing van de renovatie en de voorbereidingen voor de heropening.

The Temporary Stedelijk geeft het museum dit najaar de kans om Amsterdam weer in het eigen huis te verwelkomen en om een nationaal en internationaal publiek in het historische gebouw een bijzonder en innovatief programma te bieden met hedendaagse kunst en design. Het programma van The Temporary Stedelijk is geïnspireerd door de prachtige binnenruimtes van het historische pand, die inmiddels door Benthem Crouwel Architecten zijn gerestaureerd. Waar de zalen na de heropening de beroemde klassiek-moderne collectie zullen bevatten, zal het museum in de aanloop daar naartoe het gehele pand op een avontuurlijke manier invullen, met een aantrekkelijk aanbod van kunst, educatieve programma’s en speciale evenementen.

Onder leiding van Ann Goldstein, algemeen directeur van het Stedelijk Museum, werkt de staf van het museum op dit moment aan het unieke en eenmalige programma. Ann Goldstein: “Voorafgaand aan de grote heropening is dit een fantastische kans om het museum weer open te stellen voor zowel mensen als de kunst. Ook is The Temporary Stedelijk een unieke, eenmalige gelegenheid om het gebouw op een ongewone en memorabele manier in te zetten. We zijn erg blij dat de gemeente ons de gelegenheid biedt om kunst en leven terug te brengen in het Stedelijk Museum.”

Nadere details over de programmering zullen bekend worden gemaakt tijdens een persconferentie in het museum, op een nader te bepalen datum.