Nieuws — 6 mei 2003

Het college van B&W is akkoord met de benoeming van Hans van Beers als interim-directeur bij het Stedelijk Museum. Hij treedt per 1 juli a.s. in dienst voor de duur van 1 jaar (met optie tot verlenging). Van Beers (61) is woonachtig in Amsterdam en werkt op dit moment als netmanager van Nederland 3. Hij bekleedt  tal van nevenfuncties binnen de kunst- en cultuursector. Zo is hij onder andere voorzitter van de Mondriaanstichting en het Film Festival Rotterdam en bestuurslid van het Nederlands Dans Theater. 
Hans van Beers is oud-directeur van de VPRO (1990-1998) en was Lid van de Raad van Bestuur van de NOS (1998-2002). Van Beers: “De zorg voor een wereldcollectie en dat in de aanloop naar het nieuwe gebouw met enthousiaste medewerkers, een vastberaden gemeentebestuur en ook nog met zware hulptroepen van buitenaf. Kortom, een mooiere opdracht is er niet”.

De sollicitatiecommissie bestond uit de wethouders Hannah Belliot (Cultuur) en Geert Dales (Financiën), gemeentesecretaris Erik Gerritsen, Andrée van Es, lid van de adviesgroep Stedelijk museum en hoofd facilitaire zaken M. Pranger van het Stedelijk Museum. Wethouder Hannah Belliot: “Er zullen de komende maanden  belangrijke besluiten genomen moeten worden. Met het aanstellen van Hans van Beers als interim-directeur heeft het gemeentebestuur een zeer geschikte kandidaat gevonden. Ik heb er alle vertrouwen in dat van Beers de toekomst van het Stedelijk Museum, inhoudelijk en organisatorisch, in goede banen zal leiden”, aldus de wethouder.