Nieuws — 20 apr 2009

Art Amsterdam organiseert tijdens de beurs samen met het Stedelijk Museum en het SNS Reaal FondsYoung & Collecting 2009. Dit project is voor jongeren een unieke ervaring en kennismaking met kunst. Op 15 mei kunnen zij een kijkje nemen in de kunstwereld, samen met ‘insiders’, galeriehouders, kunstenaars, verzamelaars en curatoren van het Stedelijk Museum.  

Altijd al gedroomd van een eigen kunstcollectie? Maak nu je start! Leer van insiders uit de kunstwereld tijdens de dag Young & Collecting en neem een kijkje achter de schermen bij Art Amsterdam…  

Tijdens deze bijzondere dag spreek je met galeriehouders, kunstenaars, verzamelaars, mensen uit musea en loop je rond op de beurs. Hoe werkt een galerie? Wat vindt een kunstenaar van een kunstbeurs? Waar let een echte kunstverzamelaar op? En hoe gaat het kopen van een kunstwerk in zijn werk?  

De dag bestaat uit verschillende onderdelen. Na een discussie met een panel van experts en een heerlijke lunch ga je de beurs op om met een groepje een kunstwerk uit te kiezen waarvan julliedenken dat het een toevoeging is voor de NOG Collectie van SNS Reaal Fonds. De groep met het beste voorstel krijgt als prijs een kunstwerk in oplage. De dag zal begeleid worden door cabaretier en verzamelaar Thomas van Luyn. Ter afsluiting is er een drankje, want de beste deals… die wordengesloten bij de borrel! 

Meedoen?

Young & Collecting is voor jongeren tussen 17 en 22 jaar.

Let op! Er zijn maar 70 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!  

Datum: vrijdag 15 mei 2009, 11 – 19 uur

Plaats: De Parkhal van de Amsterdam RAI. Kosten voor hele dag:  € 10

Aanmelden:  Stuur vóór 20 april een e-mail naarm.jaspers@rai.nl met je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer, studie en een korte motivatie. Je krijgt dan spoedig te horen of je bent geselecteerd. 

Young & Collecting is een samenwerking tussen SNS Reaal Fonds, Art Amsterdam en het Stedelijk Museum. Voor meer info zie:www.artamsterdam.nlwww.stedelijk.nl,www.snsreaalfonds.nl

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen metMarie-José Raven of Minou Toussaint, Press Office, 020 – 573 26 56, pressoffice@stedelijk.nl.