Nieuws — 28 aug 2019

young stedelijk pARTy

Stedelijk Museum viert op vrijdag 27 september de vijfde verjaardag van Young Stedelijk. Met zo’n driehonderd leden brengt dit netwerk jonge professionals met interesse in kunst samen. De leden steunen met een jaarlijkse bijdrage de toekomst van het Stedelijk én nemen deel aan een inhoudelijk programma dat hen een kijkje geeft in de wereld van hedendaagse- en moderne kunst.Ter ere van het vijfjarig bestaan organiseert het Stedelijk een Young Stedelijk pARTy met een muzikale line-up verzorgd door Lente Kabinet in SkateCafé.

Young Stedelijk betrekt regelmatig diverse Amsterdamse initiatieven bij het veelzijdige programma die zij voor de jonge kunst enthousiastelingen organiseren. Voor de Young Stedelijk pARTy werkt het Stedelijk samen met Lente Kabinet, die voor deze avond een muzikale traktatie samenstelt bestaande uit Orpheu The Wizard, Lauren Hansom en Suze Ijó. Ook werkt het Stedelijk samen met Ace & Tate, die een uit afvalmaterialen gemaakt kunstproject Refract presenteert. Daarnaast leveren Insinger Art Advisory, Oedipus Brewing, OKA Foundation en Avant Arte een bijdrage aan het feest.

Mark de Lange, Founder en CEO Ace & Tate en Ambassadeur Young Stedelijk: “Young Stedelijk zet zich al vijf jaar met succes in om jonge cultuurliefhebbers met moderne en hedendaagse kunst te verbinden. Dit initiatief bestendigt de toekomst van het Stedelijk Museum voor nieuwe generaties. Ik ben er trots op om hier met Ace & Tate aan bij te mogen dragen.”

Young Stedelijk is al vijf jaar een ontmoetingsplaats voor jonge professionals die het Stedelijk een warm hart toedragen. Zij krijgen een kijkje achter de schermen van het museum, nemen deel aan exclusieve evenementen om de kunstwereld beter te leren kennen en vormen gezamenlijk een netwerk van zo’n driehonderd cultuurliefhebbers met verschillende professionele achtergronden. Het Stedelijk kan dankzij hun steun werken aankopen voor de collectie en speciale projecten initiëren.

YOUNG STEDELIJK pARTy
Vrijdag 27 september 2019
22:00 – 03:00 uur

Tickets zijn hier verkrijgbaar en kosten 15 euro
Young Stedelijk leden krijgen gratis toegang

SkateCafé
Gedempt Hamerkanaal 42
1021 KM Amsterdam