Werk van Keith Haring

Events — 22 jul t/m 6 aug

Van 22 juli t/m 6 augustus organiseren Queer Amsterdam en Stichting Pride Amsterdam samen het vernieuwde evenement Queer & Pride Amsterdam. Het Stedelijk presenteert tijdens deze periode verschillende tentoonstellingen met verhalen van queer kunstenaars. Naast onze vaste collectiepresentatie zijn er werken van Keith Haring in de Erezaal te zien en tonen we een solotentoonstelling van multitalent Felix de Rooy. 

Programma 22 juli

Naast ons tentoonstellingsprogramma organiseren we op 22 juli ook een workshop.

11.00 – 17.00     
Workshop 'Express Yourself' (NL/EN)
Doorlopend
Keith Haring — Amsterdam Notes
Doorlopend
Felix de Rooy — Apocalypse
Doorlopend
Tomorrow is a Different Day. Collectie 1980 – Nu
Doorlopend
Everyday, Someday, and Other Stories. Collectie 1950 – 1980
Doorlopend
Yesterday Today. Collectie tot 1950

Geannuleerd: Gallery Talk  

Charl Landvreugd, Hoofd Onderzoek en Curatorial Practice, vertelt over het kunstenaarschap van Felix de Rooy. De Rooy onderzoekt in zijn multidisciplinaire praktijk onder andere de betekenis van Afro-Caribische en queeridentiteiten in de kunst. In samenwerking met Queer Amsterdam.

Let op: deze Gallery Talk kan helaas niet doorgaan.

Meer info

Foto tijdens rondleiding door tentoonstellingen Felix de Rooy
Foto: Maarten Nauw

Workshop Express Yourself

11.00 – 17.00, entreegebied, gratis toegankelijk

Laat zien waar jij voor staat en maak je eigen button. Deze workshop is geïnspireerd op de schilden en wapens van General Idea. Door een poedel in plaats van de leeuw als heraldisch icoon te gebruiken, vervingen ze een symbool van kracht en mannelijkheid dooreen symbool van stijl en queerness.

Zaalbeeld General Idea met schilden met poedels
General Idea, 'The Armoury of The 1984 Miss General Idea Pavillion', 1985 – 1990. Art Gallery of Ontario, schenking Volunteer Committee Fund, 1990. © General Idea. Foto: Peter Tijhuis

Tentoonstellingen

Keith Haring — Amsterdam Notes

Langer dan twee vrachtwagens en meer dan dertig jaar niet getoond. Amsterdam Notes is een van de grootste museumstukken van kunstenaar en activist Keith Haring en dit werk hangt in onze erezaal, de IMC-zaal. Dankzij zijn herkenbare en toegankelijke stijl blijft Haring populair. Zijn geëngageerde werk behandelt vaak sociale en politieke thema’s als oorlog, racisme, drugs en aids, die nog altijd resoneren bij veel mensen.

Meer info

Foto van Keith Haring aan het werk aan 'Amsterdam Notes' in het Stedelijk Museum Amsterdam, 1986
Keith Haring aan het werk aan 'Amsterdam Notes' in het Stedelijk Museum Amsterdam, 1986. Foto: Rob Bogaerts. Nationaal Archief / Anefo. Amsterdam Notes copyright © Keith Haring Foundation

Felix de Rooy — Apocalypse

Het Stedelijk presenteert vijf decennia kunstenaarschap van multitalent Felix de Rooy met film, theater en beeldende kunst in talloze verschijningsvormen van schilderijen tot assemblages en van (digitale) collages tot wandkleden. Ver zijn tijd vooruit onderzocht De Rooy onderwerpen die op dit moment nog steeds actueel zijn, waaronder de doorwerking van het koloniale verleden, alledaags racisme en de betekenis van Afro-Caribische en queeridentiteiten in de kunst.

Meer info

collage met twee werken van Felix de Rooy
Links: Felix de Rooy en Kirk Claes, 'Madonna', 2012, met dank aan de kunstenaars. Rechts: Felix de Rooy, 'Rebirth', 1985, bruikleen Steven Sikkens, Amsterdam

Collectie

Het Stedelijk presenteert de collectie op een thematische manier, verdeeld over drie periodes. Ontdek hoe gender, seksualiteit en queerness een veranderende rol spelen in de kunst door de jaren heen. Met o.a. werken van: Anneke van der Veer, Marlow Moss, Nicolaas Warb, Andy Warhol, Louwrien Wijers, Hans Eijkelboom, Etel Adnan, Felix Gonzalez-Torres en Michel Quarez.

Meer info

Boek je tickets

Wacht niet in de rij en boek je tickets online! Tickets zijn de hele dag geldig.

Boek ticket

Header afb: Keith Haring, Amsterdam Notes, 1986. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. Amsterdam Notes copyright © Keith Haring Foundation