Stedelijk Museum Amsterdam

campaign.title

ISA Inhousedag Stedelijk Museum Amsterdam

Waar denk jij aan als je aan een museum denkt? Kunst waarschijnlijk. Maar heb je weleens aan het museum gedacht als werkplek? In het Stedelijk zijn naast tentoonstellingsmakers en curatoren, ook marketeers, beveiligers, event-planners en juristen werkzaam. Meer weten? Kom naar de ISA inhouse dag en ontdek of het Stedelijk jou een interessante stage of baan te bieden heeft.

ISA inhousedag

Op 20 juni is er in samenwerking met ISA een inhousedag in het Stedelijk Museum. Leden van ISA kunnen tijdens deze dag kennismaken met het Stedelijk Museum Amsterdam en andersom. Tijdens de inhousedag kom je meer te weten over wat er allemaal gebeurt achter de schermen van een museum, welke functies er zijn en welke stagemogelijkheden. Ook vertellen we graag hoe leuk het is om in een museum te werken.

We hebben meer dan 50 verschillende functies binnen het Stedelijk Museum. Voor veel van deze functies hoef je geen kunstgeschiedenis gestudeerd te hebben, interesse in wat er in het museum speelt is natuurlijk wel mooi meegenomen.

Aanmelden inhousedag

Ben je nieuwsgierig om kennis te maken met het museum, kom dan naar de inhousedag! Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Dominique Scholte: d.scholte@stedelijk.nl.

Meer info over stages bij het Stedelijk

Op dit moment hebben we 7 afdelingen: Conservatoren & Onderzoek, Collectiebeheer, Educatie & Interpretatie, Projectbureau, Development (fondsen- en sponsorwerving), Marketing & communicatie en Facilities & Veiligheid. Daarnaast zijn er nog de stafafdelingen Finance, juridische zaken, secretariaat en HR.

Afdelingen waar je stage kunt lopen:

  • Development en Marketing & Communicatie
    Stagiairs op die afdelingen hebben bij voorkeur een business of marketingopleiding en zijn naar buiten gericht. Op de afdeling Development help je bij het werven van nieuwe sponsors of begunstigers van het museum en bij de (administratieve) verwerking hiervan. Ook help je bij de realisatie van de tegenprestaties voor begunstigers. Bij de afdeling Marketing & Communicatie werk je samen met de persvoorlichter, de marketeer of in het online team. Zowel Development als Marketing & Communicatie zijn kleine teams, dus als je het aankunt, kun je veel verantwoordelijkheid krijgen.
  • Ook bij de afdelingen Educatie en Events is er elk semester ruimte voor een of meer stagiairs. Een kunsthistorische opleiding mag, maar hoeft zeker niet. Affiniteit met educatie of het organiseren van lezingen en events natuurlijk wel.

Programma Inhousedag

14:00 – 15:00 uur
Rondleiding door het museum
15:00 – 16:00 uur
Meet&Greet met enkele medewerkers en huidige stagiairs
16:00 – 16:10 uur
De geschiedenis van ons museum
16:15 – 16:30 uur
Spel
16:30 – 17:00 uur
Afsluiting met koffie/thee/fris en iets lekkers

Over het Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum Amsterdam is het museum voor moderne kunst en design in Amsterdam. Het gebouw aan het Museumpleis is herkenbaar aan de grote, witte moderne aanbouw die de bijnaam 'de badkuip' heeft gekregen. De tentoonstelling Stedelijk BASE, op de benedenverdieping, is een perfecte eerste kennismaking met moderne kunst met beroemde kunstenaars zoals Matisse, Willem de Kooning, Marlene Dumas, Jeff Koons en Yayoi Kusama.

Werken bij het Stedelijk

Werken bij het Stedelijk betekent werken in een van de grootste musea van Nederland samen met zo`n 200 andere collega`s, op het museumplein in hartje Amsterdam, in een mooi gebouw dat bestaat uit een gedeelte uit 2012 en een gedeelte uit 1895.

De hoofdtaken van het museum zijn het beheren van onze collectie van ruim 90.000 objecten, het bedenken en maken van tentoonstellingen, het delen van onze kennis en natuurlijk ervoor zorgen dat onze bezoekers een prettig bezoek hebben.

Beheer van de collectie

Het beheren van de collectie gebeurt grotendeels in het depot. Daar liggen de kunstwerken opgeslagen en kunnen ze als dat nodig is worden gerestaureerd. In het depot werken onder andere depotmedewerkers, restauratoren en art handlers, de collega's die weten hoe ze de kunst zo moeten verpakken dat deze zo min mogelijk schade oploopt.

Tentoonstellingen

Op het museumplein werken onder andere conservatoren en wetenschappelijk medewerkers samen met andere collega's om een mooi tentoonstellingsprogramma te maken. Ze werken hier soms al jaren vooruit. Aan tentoonstellingen werken onder leiding van een projectleider onder andere ook registrars (verantwoordelijk voor de collectielogistiek), restauratoren, behoudstechnici (verantwoordelijk voor het duurzaam verpakken en opstellen van de kunstvoorwerpen). Ook marketing, educatie en development zijn onmisbaar om van een tentoonstelling een succes te maken.

Zeepkist

Elke donderdag is er ‘zeepkist’, de directie en collega’s van verschillende afdelingen vertellen wat er speelt in het museum, ook is er een goed gevuld intranet vernoemd naar CORRY, onze receptionist die altijd alles weet. Via CORRY blijf je op de hoogte van waar je collega’s mee bezig zijn.

Bedrijfscultuur

Er wordt over het algemeen hard gewerkt in het museum door zeer gedreven professionals, maar de sfeer is informeel en vaak vriendschappelijk. We hebben diversiteit hoog in het vaandel staan en hopen dat mensen uit heel Amsterdam en omstreken onze teams willen versterken. 

Korting voor Studenten

Zin gekregen om na de inhouse dag nog eens terug te komen en het museum verder te ontdekken? Als student betaal je slechts 10 euro entree. De inhousedag zelf is gratis voor ISA-leden.
Tickets