Het Stedelijk produceert sinds een jaar ook regelmatig podcasts bij tentoonstellingen. Luister hier naar de verhalen uit kunstscene in de tijd dat Amsterdam zich ontwikkelde tot het Magisch Centrum van de wereld. Youssef Gnaoui gaat in gesprek met rapper en schrijver Massih Hutak en zanger en muzikant Thomas Azier naar aanleiding van de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs.

Podcasts

Sef & het Stedelijk

De tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs, in 2019 in het Stedelijk Museum Amsterdam te zien, laat zien hoe kunstenaars in de eerste helft van de 20e eeuw naar hét kunstcentrum van de wereld trekken: Parijs.

Luister in deze mini podcastserie naar de verhalen van jonge creatieven Massih Hutak, Thomas Azier en Naaz. Ontdek hoe zij denken over labels, creativiteit en hun verhuizing naar een ander land of stad. Wat verbindt hen? En waarin verschilt hun verhaal? Deze podcast wordt gemodereerd door Yousef Gnaoui (Sef).

Luister meer

om deze content te zien.

Amsterdam Magisch Centrum

Luister naar de podcast serie en reis mee terug naar het Amsterdam Magisch Centrum: een stad in een tijd waarin alles mogelijk lijkt. In 4 afleveringen dwaal je samen met de kunstenaars, krakers, Dolle Mina's en andere hoofdrolspelers en getuigen door het Amsterdam van de jaren 1967-1970. Met interviews met o.a. kunstenaars Wim T. Schippers, Jeroen Henneman, Marinus Boezem, Phil Bloom, Theo Botschuyver, Tjebbe van Tijen, Iris de Leeuw en Maria van Elk, Dolle Mina Dunya Verwey, journalist Roel Janssen en fotograaf Pieter Boersma. De podcasts duren 25 minuten tot een uur. In de vijfde aflevering vertellen tentoonstellingsmakers Leontine Coelewij en Harm Stevens 'achter de schermen' verhalen, wat komt er allemaal kijken bij het maken een dergelijke tentoonstelling?

Luister meer

Foto: Gert Jan van Rooij
Foto: Gert Jan van Rooij

om deze content te zien.

Heb je genoten van de podcasts en wil je wat geven? We kunnen je steun goed gebruiken. Lees hier waarom.
Ik steun jullie graag!