Kinderen, jongeren én ouders kunnen hun creativiteit een boost geven met deze online workshops. Jullie krijgen daarbij tips van de kunstenaars zelf!

Maak het met kunstenaars (8-88)

gratis creatieve workshops voor iedereen

Zin om portretten te maken van je familieleden? Of een maatpak van een vuilniszak met modeontwerpers Viktor&Rolf? Hieronder kun je een selectie workshops uit het boek Maak het met kunstenaars gratis downloaden. Workshops voor jongere kinderen zijn verderop op deze pagina te vinden.

Download gratis workshops

Of bestel het boek met ruim 23 workshops online!
Bestel online

Eerst even de kunst afkijken? Bekijk de vlog van Ahmed en Yusuf waarin de broers zelf een name tag maken of een portret!
Bekijk de vlog(s)

Workshops voor kids (5-12 jr)

Geef je creativiteit een boost en ga aan de slag met een van de online workshops uit onze Maak het met kunstenaars serie. Maak een dagboek collage met Joppe Rovers, gees Voorhees of een geluksvogel tekening met Dewy Elzinga. Meer workshops volgen binnenkort!

Download Maak een dagboek collage

Download Maak een geluksvogel tekening

Download Kleur je Fantasiewereld

Workshop werkblad Dewy Elzinga
Workshop werkblad Dewy Elzinga > Download via de button hierboven
Workshop werkblad Joppe Roovers
Workshop werkblad Joppe Roovers > Download via de button hierboven

Workshops voor Jongeren (12+)

In de serie What the Art?! gaan onze Blikopeners (jongeren medewerkers bij het Stedelijk) op bezoek bij verschillende kunstenaars om hen uit te horen over hoe zij kunst maken. Aan het eind van iedere video volgt een opdracht gegeven door de kunstenaar zelf! Met Raquel van Haver, Brian Elstak en Bonne Reijn.

Bekijk playlist

Maak het met kunstenaar doeboek

Voor iedereen

Zin in nog meer Maak het met-workshops? De uitgave Maak het met kunstenaars, het kunstdoeboek voor iedereen is ook online te bestellen.

Hoe teken je tegen de wind in? Hoe versier je iemand met een slinger en hoe maak je een maatpak van een vuilniszak? Ontvang tips uit de eerste hand van ontwerpers en kunstenaars als Viktor&Rolf, Marlene Dumas, Marcel Wanders en Rineke Dijkstra. Of je zin hebt in snel resultaat, een sprong in het diepe of een wildtuinieravontuur: Geef dan je creativiteit thuis een boost met dit boek. 

Bestel online

Heb je genoten van de workshops en wil je wat geven? We kunnen je steun goed gebruiken. Lees hier waarom.
Ik steun jullie graag!