Ben je uitgezoomd en uit gebinged? Iedereen kan zijn creativiteit een boost geven met deze online workshops. Jullie krijgen daarbij tips van de kunstenaars zelf!

Maak het met kunstenaars (8-88 jaar)

gratis creatieve workshops voor iedereen

Hoe teken je tegen de wind in? Hoe versier je iemand met een slinger en hoe maak je een maatpak van een vuilniszak? In het boek Maak het met Kunstenaars vertellen ontwerpers en kunstenaars als Viktor&Rolf, Marlene Dumas, Marcel Wanders en Rineke Dijkstra, uit de eerste hand hoe je thuis kunst kan maken. Of je nu zin hebt in snel resultaat, een sprong in het diepe of een wildtuinieravontuur: alles is te vinden in dit boek.

Bestel het doe-boek hier

Bestel online

Kan je niet wachten en wil je nu al aan de slag? Vind zeven leuke workshops nu alvast hier
Download gratis workshops

Voor je aan de slag gaat eerst even de kunst afkijken? Bekijk de vlog van Ahmed en Yusuf waarin de broers zelf een name tag maken of een portret!
Bekijk de vlog(s)

Speciaal voor kinderen hebben we deze workshops uit het boek geselecteerd: je kunt een dagboek collage maken met Gees Voorhees, ga opzoek naar kleur met Joppe Rovers of teken een geluksvogel met Dewy Elzinga.

Maak een dagboek collage

Maak een geluksvogel tekening

Kleur je fantasiewereld

Workshop werkblad Dewy Elzinga
Workshop werkblad Dewy Elzinga > Download via de button hierboven
Workshop werkblad Joppe Roovers
Workshop werkblad Joppe Roovers > Download via de button hierboven

Workshops voor Jongeren (12+)

Ook de Blikopeners (jongeren die werken bij het Stedelijk) zijn op bezoek gegaan bij verschillende kunstenaars om hen alles te vragen over hoe zij kunst maken. Aan het eind van iedere video volgt een opdracht gegeven door de kunstenaar zelf! Met Raquel van Haver, Brian Elstak en Bonne Reijn.

Bekijk playlist

Maak het met kunstenaar doeboek

Voor iedereen

Zin in nog meer Maak het met-workshops? De uitgave Maak het met kunstenaars, het kunstdoeboek voor iedereen is ook online te bestellen.

Hoe teken je tegen de wind in? Hoe versier je iemand met een slinger en hoe maak je een maatpak van een vuilniszak? Ontvang tips uit de eerste hand van ontwerpers en kunstenaars als Viktor&Rolf, Marlene Dumas, Marcel Wanders en Rineke Dijkstra. Of je zin hebt in snel resultaat, een sprong in het diepe of een wildtuinieravontuur: Geef dan je creativiteit thuis een boost met dit boek. 

Bestel online